Recept: springrolls

Dit recept is summerproof en superhealthy! Springrolls zijn loempia’s gemaakt van rijstvellen. Vul ze met alles wat je lekker vindt. Wij hebben alvast een lekker recept ter inspiratie:

Ingrediënten

  • Rijstvellen(bij de toko of buitenlandse afdeling van de supermarkt)
  • Rijstnoedels
  • Garnalen, kipstukjes of tofu
  • Paar takjes koriander
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • Takjes lente ui

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking
  2. Bereid de garnalen, kipstukjes of tofu naar eigen smaak
  3. Snijd ondertussen de groenten en mango in dunne reepjes
  4. Snijd de gekookte rijstnoedels zodat je het makkelijker kunt pakken
  5. Mix de gesneden groenten met de rijstnoedels in een kom. Voeg een paar blaadjes koriander toe. Nu de vulling klaar is kan je de rijstvellen klaar maken.
  6. Vul een pannetje ter grootte van de rijstvellen met lauwwarm water. Week de rijstvellen daar een paar seconden in totdat het iets zachter wordt.
  7. Vul daarna de vellen in het midden met de groentemix. Doe er niet teveel in, anders krijg je ze moeilijk dicht. Laat aan beide kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
  8. Vouw de boven en onderkant over de vulling. Rol daarna het vel eromheen. Herhaal dit met de rest.

Serveer de springrolls met zoetzure chilisaus of pindasaus. Enjoy!

Beeld: Instagram almondandfig