fbpx

Netflix verwerkt een powerful message in deze 13 Reasons Why video

13 Reasons Why is zeker one of our faves, maar de serie zorgde ook voor heel wat ophef. Netflix ontving enorm veel kritiek, en heeft daar nu iets mee gedaan.

Onderwerpen als depressie, alcohol- en drugsgebruik, pesten en verkrachting staan centraal in de serie. Het is natuurlijk goed dat Netflix deze zware, maar realistische onderwerpen aan het licht bracht en bespreekbaar maakte. Maar de heftige scenes (zoals Hannah’s zelfmoord) zijn ook precies de reden waarom mensen heel negatief reageerden op de serie.  De serie werd niet alleen bekritiseerd om deze scenes, maar ook omdat ze de kijkers niet genoeg waarschuwden voor de gevoelige content die hen te wachten stond. De aflevering met heftige scenes beginnen met een trigger waarschuwing, maar toch hadden veel mensen het idee dat de show verder kon en moest gaan.

En dat is dan ook precies wat Netflix heeft gedaan in een nieuw filmpje. In de video bespreken Dylan Minnette (Clay), Katherine Langford (Hannah), Justin Prentice (Bryce) en Alisha Boe (Jessica) de moeilijke onderwerpen van het seizoen. Ook vertellen ze dat ze hopen dat de serie ervoor kan zorgen dat mensen aandacht zullen schenken aan deze onderwerpen, maar de serie misschien niet weggelegd is voor iedereen. Bekijk de video hieronder.

Het is goed om te zien dat Netflix de kritiek zo serieus neemt en maatregelen neemt om gevoelige kijkers te waarschuwen!

> Hannah gaat een grote rol spelen in 13 Reasons Why seizoen 2
> Dylan Minnette wil minder Clay zien in 13 Reasons Why seizoen 2

Bron beeld: Netflix

Ashni
Ashni

Gewapend met haar rode lippenstift en winged eyeliner schrijft Ashni over beauty, boys en badass girlpower.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.