fbpx

Vader wil 13 Reasons Why stoppen na zelfmoord dochter

Heftig. Netflix-serie 13 Reasons Why lag al eerder onder vuur, maar nu wil de vader van een overleden fan ook dat de serie stopt. Het meisje pleegde zelfmoord na het kijken van de serie.

13 Reasons Why gaat over Hannah, die na haar zelfmoord tapes heeft achtergelaten met 13 redenen waarom ze zichzelf van het leven beroofde. De heftige serie werd meteen een hit, maar er was ook veel kritiek, omdat de zelfmoord van Hannah wel heel duidelijk in beeld werd gebracht en daarmee andere op ideeën zou kunnen brengen, zou kunnen ‘triggeren’.

“Mensen met een depressie kunnen getriggerd worden”

Ook vader John Herndon wil 13 Reasons Why seizoen 2 laten stoppen, vertelt hij in een interview aan RadarOnline. Zijn 15-jarige dochter Bella pleegde in april dit jaar zelfmoord, na het kijken van de serie. John kwam erachter dat zijn dochter de serie had gebingewatched voor haar dood en denkt dat het invloed heeft gehad. Daarom verzet hij zich nu tegen een tweede seizoen. Hij richt zich zelfs tot Selena Gomez (zij tipte de boeken bij Netflix om te verfilmen) en vraagt of ze haar steun aan de serie terug wil trekken. “Ik heb geen reactie ontvangen,” aldus John.

“Onthoud dat er tieners zijn in een donkere plek, dat kunnen je vrienden zijn, je zussen. Selena Gomez en Netflix moeten begrijpen dat niet iedereen dit [de serie] heel goed kan begrijpen. Sommige mensen die strijden tegen een depressie, kunnen hierdoor overvallen worden op het verkeerde moment en daardoor kunnen ze getriggerd worden,” aldus de vader

De vader vindt dat de serie geen enkele maatschappelijke meerwaarde heeft en is in het interview ook niet al te positief over Selena. Hij vertelt dat als hij de middelen had gehad, hij de makers zou aanklagen.

Seizoen 2 van de serie wordt op dit moment gemaakt, maar de releasedatum is nog niet bekend.

Wat vind jij van de kritiek op de serie van deze vader? 

De opnames van 13 Reasons Why zijn stilgelegd
Dylan Minnette wil minder Clay zien in 13 Reasons Why seizoen 2

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.