fbpx

Nieuw jaar opgeruimde kast in 5 stappen

Het komt je vast bekend voor; een kledingkast die uitpuilt met oude kleding van vorig jaar, met shirtjes die je nooit meer draagt en broeken die versleten zijn. Perfecte timing om dus je kledingkast op te ruimen en ruimte vrij te maken voor je kleding voor 2015!

  1. Maak stapels van al je verschillende soorten kleding. Truien bij truien, shirtjes bij shirtjes, jasjes bij jasjes.
  2. Beslis dan per item of je het nog leuk genoeg vindt en of je het item afgelopen halfjaar nog vaak hebt gedragen. En nee, niet valsspelen: twee keer gedragen is niet vaak! Als je het item minder dan vijf keer hebt gedragen afgelopen halfjaar, moet het weg. Twijfel je? Gooi het dan eerst op een stapel ‘twijfelgeval’. Probeer tijdens het beslissen meteen of je er nog genoeg leuke combinaties mee kunt maken. Kapotte items, of items die niet meer passen, gaan meteen op de stapel ‘weg’, we moeten streng zijn!Als het goed is heb je nu drie stapels ‘twijfelgeval’, ‘weg!’ en ‘bewaren’.
  3. Nu komt natuurlijk het moeilijkste gedeelte, en dat is de stapel ‘twijfelgeval’ afwerken. Stel jezelf de vragen: ‘Ga ik dit nog dragen?’ en ‘Kan ik dit nog combineren met andere kledingitems?’ Wees kritisch. Probeer jezelf niet voor de gek te houden door te doen alsof je iets soms nog gaat dragen, terwijl je eigenlijk stiekem wel weet dat het ergens achter in je kast verdwijnt.
  4. Als je het zonde vindt om kleding weg te gooien, bewaar dan de kleding die je nog kan verkopen of waar je nog iemand blij mee kan maken. Warning, zet je kleding wel meteen op websites om het te verkopen, in plaats van het stiekem uit te stellen waardoor de kleding dus weer in je kledingkast belandt! Wat ook leuk is, is een kledingruil feestje organiseren. Nodig al je vriendinnen uit en ruil jouw item om voor een item van je vriendin.
  5. Yes! Jouw kledingkast is klaar voor 2015! Wil je het helemaal goed doen, leg je items dan soort bij soort terug in je kledingkast. Superhandig tijdens het samenstellen van de outfit voor je eerste schooldag in het nieuwe jaar! En vooruit, die grote schoonmaak was niet voor niks: je mag weer shoppen, want er is weer genoeg ruimte in je kast!
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.