fbpx

3x Zomerbaantjes in de mode

 
Je bent helemaal into fashion en zou alvast graag ervaring willen opdoen in dit vak. Een centje bijverdienen wil iedereen wel, zeker in stijl! Hier dé zomerbaantjes voor jou:

  1. Verkoopster in één van jou favoriete winkels waar ze steeds de leukste kleren of accessoires verkopen. Je leert er je sociale vaardigheden te verbeteren en verkooptechnieken. Het klinkt als een makkelijk job, maar als je het verkopen echt in je hebt, is het heel leuk om te doen én een boost voor je zelfvertrouwen! 
  2. Jobstudent bij een modemagazine. Misschien kan je wel aan de slag als verslaggever van mode events of de sociale media van een modebedrijf up-to-date houden. Allemaal mogelijk, maar vergt wel wat zoekwerk en veel lef! Ideaal voor journalisten in spe dus én perfect als zomerstage. 
  3. Assistente (stylist). Misschien ken je wel een styliste of modefotograaf waar je aan kan vragen of deze een assistente kan gebruiken tijdens de zomervakantie. Je job zal niet zo spannend zijn als dat van de styliste of fotograaf zelf, maar je maakt wel kennis met de modewereld én doet relevante ervaring op. 

Extra tips bij het zoeken naar een zomerjob: durf ergens binnen te stappen om te vragen of ze vakantiekrachten zoeken. En ga je cv persoonlijk brengen afhankelijk van de job om een goede indruk te maken. Als je via mail solliciteert, zorg er dan voor dat je motivatiebrief zo overtuigend mogelijk is zonder te overdrijven. Als jobstudent heb je soms weinig of geen ervaring, dus motivatie is van groot belang! Dat geldt ook voor latere jobs.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.