fbpx

4 plantips voor je huiswerk

Het nieuwe schooljaar wil je natuurlijk zo goed mogelijk beginnen! Een goede planning is hierbij het halve werk. Je huiswerk inplannen moeilijk? Niet met deze tips!

 1. Gebruik je agenda
  Aan het begin van het schooljaar heeft iedereen een prachtige agenda gekocht en schrijft daar alles keurig netjes in op. Hoe verder het jaar vordert hoe meer je die agenda eigenlijk vergeet en uiteindelijk aan het eind van het jaar weer in een hoekje van je kamer vindt #guilty. Pak het dit jaar eens totaal anders aan! Blijf je agenda net zo gestructureerd houden zoals je begon en blijf al je huiswerk opschrijven. Dit voorkomt dat je ineens voor verassingen komt te staan.
 2. Gebruik een planner/planboekje
  Je moet je planning natuurlijk wel ergens opschrijven. Koop een planner of een leeg notitieboekje en maak er zelf eentje. Koop een planner waarin genoeg ruimte is om te schrijven. Zorg dat je een duidelijk systeem hebt (met kleurtjes/tekeningetjes/stickers) dat je lang vol kunt houden en waardoor je in één oogopslag kunt zien wat je nog moet doen in een dag en in een week. Dit boekje heb je dus naast je agenda voor je planningen.
 3. Vraag om hulp
  Plannen is een vaardigheid die je echt onder de knie moet krijgen, niet zo gek dus als het niet in één keer lukt. Vraag hulp aan je vader/moeder/zus/broer/leraar, zij kunnen je zeker helpen met plannen en later misschien ook nog wel met overhoren.
 4. Kijk en plan vooruit
  Niets vervelender dan net een heel rustig weekend gehad te hebben en zondagavond ontdekken dat je mega veel overhoringen en huiswerk hebt komende week. Om dit te voorkomen moet je eigenlijk zorgen dat je vooruit plant, maak bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een planning voor de aankomende week. Zorg dan wel dat je precies weet wat je volgende week af moet hebben, bepaal wat het belangrijkst is en maak je planning. Dan weet je meteen wat je dit weekend te wachten staat. Dan kun jij helemaal zen het weekend in!

Hoe plan jij je huiswerk in?

>8x plannen voor de proefwerkweek
>7x snel door je huiswerk

Bron beeld: Unsplash.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.