fbpx

4x motivatie om te sporten in de zomer

Je kent het wel; het is warm en je ligt lekker bij het zwembad een boekje te lezen. Je hebt geen zin om te sporten met dit warme weer. Deze tips motiveren je misschien!

  1. IJS! Denk aan al die calorieën die je verbrandt tijdens je work-out. Als jij dan met dit warme weer lekker ijsjes wil eten voel je je een stuk minder schuldig!
  2. Ga naar de sportschool. De meeste sportscholen zijn voorzien van airco. Hoewel je het alsnog erg warm gaat krijgen, is het lekkerder om binnen te sporten met warm weer. Bovendien hou je het binnen langer vol dan buiten (met deze temperaturen). Dit komt omdat je lichaam niet gewend is aan de warme temperaturen en daardoor meer energie nodig heeft voor elke beweging. Binnen heb je hier minder last van!
  3. Ga in de ochtend. Als je toch buiten sport, ga dan zeker in de ochtend. In de ochtend is het altijd een stuk minder warm dan in de middag. Ook als je binnen sport kan je beter in de ochtend gaan. Hoe later je op de dag gaat sporten, hoe meer energie je al hebt verbruikt aan andere activiteiten. Van het warme weer word je snel moe en heb je weinig energie over aan het einde van de dag.
  4. Be fit. Geef maar toe, je hebt vaak geen zin om te sporten, maar als je gaat dan voelt het zo lekker! Je voelt je fris, blij en alsof je de hele wereld aankan. Je begint een stuk positiever aan je dag en je voelt je minder moe.

Vergeet met warm weer niet extra veel te drinken tijdens het sporten! Heb jij nog meer tips?

Lees ook:

10 gedachten als je gaat sporten
10 redenen om in de ochtend te sporten

Bron foto: Drew Graham on Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.