fbpx

4x zo overleef je de eerste schooldag op een nieuwe school

Het is helaas alweer bijna zover, de scholen beginnen weer. Misschien ga je dit jaar wel naar een nieuwe school en ben je superzenuwachtig, logisch natuurlijk. Met deze tips kom je de eerste dagen zeker door.

 1. Bereid je voor
  Zorg ervoor dat je weet waar je moet zijn en welk vak je hebt. Zo voorkom je dat je ergens te laat aanwezig bent. Daarnaast heb je vast al wel een klassenlijst gekregen, misschien zitten er al wel wat mensen tussen die je (vaag) kent? Dat stelt je vast een beetje gerust.
 2. Wees sociaal
  Ga in de pauze bij een groepje mensen uit je klas staan en praat mee in het gesprek. Als je voor het eerst naar de middelbare school gaat, zijn zij waarschijnlijk net zo zenuwachtig als jij. Ben jij de enige nieuweling in een klas? Dan is iedereen vast en zeker ook supernieuwsgierig naar jou! Probeer mee te praten met het gesprek en toon interesse, dat wordt zeker gewaardeerd.
 3. Straal zelfvertrouwen uit
  Niets is lastiger dan op je eerste dag in een volledig nieuwe omgeving zelfvertrouwen uit te stralen. Het kan je echter wel erg helpen! Je wordt sneller aangesproken als je een open houding hebt en niet continu verlegen bent. Draag kleding die je fijn vindt en heb zelfvertrouwen, dat werkt sowieso! En onthoud: je bent echt niet de enige die het eng vindt.
 4. Wees jezelf
  Het allerbelangrijkste op je eerste schooldag is vooral lekker jezelf zijn. Als het goed is zit je nog minstens een jaar bij dezelfde mensen in de klas. Waarom zou je jezelf dan anders voordoen dan je bent? Je bent echt het allerleukst, wanneer je jezelf bent.

Ga jij naar een nieuwe school?

> 4x back to school lunch inspiratie
> Waarom de zomervakantie het allerleukste is

Bron beeld: Pexels.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.