fbpx

5 Mythes over modellen ontkracht

 
Modellen: de een ziet ze als engelen die ons jaloers maken tijdens de Victoria’s Secret show. De ander ziet ze als bitches die zich te goed voelen en dat alleen maar omdat ze mooi zijn. GRLMAG’s Aminanta ontkracht vijf modellenmythes.

  1. Modellen moeten altijd diëten NOT TRUE. Natuurlijk eten modellen. Alleen letten zij veel meer op hun lichaam dan de gemiddelde persoon. Niet vreemd natuurlijk, als je werk draait om hoe je eruitziet. Sommige modellen houden zich ook aan een dieet, maar dat is puur om de gewenste maten te behalen. Vaak is het een combinatie van gezond eten en veel bewegen en wordt het dieet uiteindelijk a way of life. Af en toe wat snacken en hier en daar een cheatday? Geen probleem! Modellen als Cara Delevingne en Jourdan Dunn doen niet anders.
  2. Modellen zijn niet aardig Deze stelling kan ik niet met zekerheid beantwoorden, ik spreek namelijk niet voor ieder model. Maar wat ik vaak merk is dat mensen denken dat modellen uit de hoogte doen, en verwaand lijken. Dat kan dan best zo zijn, maar dat betekent niet dat ieder model hetzelfde gedrag vertoont. En nee, argumenten die te maken hebben met America’s Next Topmodel tellen niet mee! Het is zelfs zo dat modellen elkaar steunen en elkaar helpen. De meeste modellen die ik ken zijn heel laidback en hartstikke aardig. Af en toe is er concurrentie. Bijvoorbeeld bij castings: dan kan er een gespannen sfeer hangen omdat iedereen voor die ene klus gaat.
  3. Het is makkelijk om model te zijn Nope. Modellenwerk is hartstikke leuk, maar je moet echt wel hard werken als je het voor een lange tijd wilt blijven doen. Je bent een plaatje en dat plaatje moet compleet zijn. Je huid moet goed verzorgd zijn, je lichaam moet in topconditie blijven en je looks moeten de hoofden op straat doen omdraaien. Je loopje, je kleding, je poses: iedereen moet binnen een oogopslag kunnen zien dat jij een model bent. En daar werk je heel het jaar aan. Catwalklessen en testshoots moeten uiteindelijk gaan resulteren in modeshows en mooie advertorials.
  4. Alle modellen zijn dom Ha! Die maakt me altijd zo aan het lachen. Maar het is te begrijpen. Hoe vaak wordt er nou bericht over slimme modellen? Weten we überhaupt wel wat modellen doen naast het model zijn? Nee, eigenlijk niet. En eerlijk gezegd is het wel belangrijk om dat meer onder de aandacht te brengen. Want voordat je het weet, staan we alleen bekend om onze looks en om niets anders.
  5. Model ben je maar voor even Dat geldt voor de meeste meiden. Daarom is het ook niet vreemd dat veel meisjes direct de kansen pakken die ze voorgeschoteld krijgen. Want misschien is dat wel je grote doorbraak. Die grote doorbraak blijft voor veel meisjes wel een grote droom. Een droom die na een paar jaar wel voorbij kan zijn. Gewoon, omdat je niet meer nieuw bent en omdat er weer andere (soms jongere) meisjes op het toneel verschijnen. Lullig, maar af en toe kan het zo gaan.

Modellen. Het zijn toch net gewone mensen.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.