fbpx

5 tips om je beter te concentreren

 
School is weer begonnen. Nu alweer bergen huiswerk of een toets, maar geen focus? We got you covered. Met deze 5 concentratie tips ben je helemaal gefocust.

  1. Maak een to do list. Als je een lange lijst hebt met taken is het lastig om bezig te zijn met één ding. Maak daarom een lijst van belangrijk naar minder belangrijk. Start met de taak die de meeste tijd en focus kost. Huiswerk maken kost meer energie dan het opruimen van je kamer.
  2. Doe je werk in een rustige omgeving. Je slaapkamer is misschien niet de beste plek om te werken. Vooral als je kamer niet heel opgeruimd is (guilty) dan raak je snel afgeleid. Ruim daarom je kamer op of ga in de eetkamer of bibliotheek zitten.
  3. Kies een relaxte playlist. Doe je koptelefoon op en luister naar brainfood muziek. In complete stilte werken is niet voor iedereen fijn. Start Spotify op en kies een playlist uit de focus categorie. Deze muziek is speciaal gemaakt voor een goede concentratie.
  4. Beloon jezelf. Je hebt al een taak af van je to-do list, goed gedaan! Om jezelf gemotiveerd te houden kan je jezelf belonen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere snack, naar buiten of een aflevering van je favoriete serie. Maar niet bingewatchen he!
  5. Maak je taken leuker. Oke, easier said than done. Maak bijvoorbeeld flashcards met vragen en antwoorden, zo kan je jezelf overhoren. Of maak een creatief ezelsbruggetje om dingen beter te onthouden. Nog leuker is om samen met je klasgenoot te studeren. Zij kan je  helpen met lastige onderwerpen en het is een stuk gezelliger, win-win!

You can do this girl!

Beeld: Pexels.com
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.