fbpx

5 Tips om beter te presenteren

 
Presenteren eng? Welnee joh! Met deze handige tips scoor jij sowieso het hoogste punt van de klas. Kijk, leer en presenteer!

  1. Wees goed voorbereid. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je presentatie. Kijk van tevoren of alles goed opgeslagen is. Zorg dat je een back up plan hebt. Vergeet je materiaal niet!
  2. Probeer rustig en duidelijk te praten. Oefen alvast thuis voor de spiegel en let goed op je houding: probeer ‘open’ te zijn naar je publiek. Geen handen in de zakken dus!
  3. Probeer niet van een papiertje af te lezen, maar maak er je eigen verhaal van. Dat komt overtuigender over op je publiek.
  4. Maak jezelf niet nerveus. Gedachtes als ‘ik kan het niet’ en ‘wat als ik afga?’ maken je presentatie er niet beter op. Adem een paar keer in en uit, sluit desnoods je ogen en denk: ik ga ervoor!
  5. Wees uitgerust en zorg dat je fris en fruitig voor de klas komt te staan. Ga voor de presentatie nog even naar de wc. Geen Chanelbags onder je ogen? Haren netjes gekamd? Geen spinazie tussen je tanden? Presenteren maar!

En niet vergeten: eenmaal aan het praten dan zijn de zenuwen zo weg. Succes!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.