fbpx

5 Tips om te mediteren

 

Wil je even stressfree zijn? Laat alles even los en ga mediteren. Don’t worry: hier hoef je echt geen yogi uit India voor te zijn.

  1. Zoek een fijn plekje om te gaan zitten, dit kan op bed zijn of op de bank. En nee je hoeft écht niet in kleermakerszit te zitten. Je kan zitten op de bank of zelfs liggen op bed als je wilt, ontspan!
  2. Trek lekker zittende kleding aan. In een skinny jeans of strakke rok raak je niet helemaal in de flow. Kies voor een lekkere joggingbroek of sportlegging en een fijne trui.
  3. Als je het lastig vindt om je hoofd leeg te maken, gebruik dan een video die je begeleidt tijdens de meditatie. Klinkt misschien gek, maar YouTube staat vol video’s die je helpen rustig te worden. Kies er een uit die jou het fijnst lijkt.
  4. Je hoeft geen uren stil te zitten, dont worry. Mediteren kan een minuut zijn, maar ook vijf minuten. Waar het om gaat is dat je even stil staat bij het moment en niet meer focust op alles wat nog moet gebeuren.
  5. Merk je tijdens het mediteren dat je je alleen focust op dingen die je nog moet doen? Stop dan even met mediteren en zet ze op papier, zo vergeet je ze niet en kan je er na het mediteren aan beginnen.

Klinkt mediteren nog vaag? Het is bewezen dat mediteren ervoor zorgt dat je beter omgaat met stress, beter met je emoties kan omgaan, je gelukkig wordt en zelfs een sterker immuunsysteem opbouwt!

Beeld: Instagram spiritualgangster
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.