fbpx

5x brainfood voor de examens

 

Het eindexamen wordt een lange zit, gelukkig mag je snacks meenemen. Deze 5 snacks zijn ideaal brainfood:

  1. Chocolade. Ja écht. Chocola zorgt ervoor dat je je ontspant en maakt een happy hormoon aan in je lichaam. De effecten zijn het meest merkbaar bij puur, maar treat yourself! Neem een reep van je favoriete smaak in je tas. Zucht, is er iets dat chocola niet kan oplossen?
  2. Thee. Een kop dampende thee maakt je helemaal zen. Bij veel scholen wordt dit uitgedeeld tijdens het examen. Maar je kan ook een to go beker meenemen met lekkere theesmaken. Tip: neem een doorzichtige beker mee vanwege de examenregels.
  3. Kauwgom. Het lijkt een fabeltje, maar het kauwen op kauwgom helpt je echt concentreren. Het laat je stress verminderen en geeft je een betere focus. In een school in Kampen wordt dit zelfs uitgedeeld. Kies wel een lekkere smaak uit, zo voorkom je dat je 3 uur lang op een hard en smakeloos kauwgompje moet kauwen.
  4. Druiven. Een bakje rode of witte druiven zijn ideaal tijdens je examen. Ze zijn makkelijk mee te nemen en geven je een kleine suiker boost. Ook een tip voor als je niet zo goed stil kan zitten: pak een paar druiven en je kan weer even door.
  5. Noten. Noten zijn echt powerfood voor je brein. Vooral de walnoot, die ook lijkt op je hersenen, zijn super gezond. Dit komt door de omega 3 vetzuren. Neem dus een zakje mee voor het volgende examen. Niet zo dol op noten? Het is ook lekker in een bananenbrood of in kommetje yoghurt.

En de belangrijkste tip: treat yourself. Na al je harde werk verdien je een lekkere Netflix avond met snacks of een avondje calorierijk feesten. Have fun!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.