fbpx

Is je beste vriendin ineens druk met iemand anders? Is je crush ineens wel heel close met een ander meisje en voel je jaloerse gevoelens opborrelen? Ho, stop! Lees snel verder hoe jij dealt met jaloezie.

 1. Gedraag je vooral niet als een jaloers persoon
  Iedereen voelt zich weleens jaloers, maar geef hier vooral niet aan toe. Dus wees niet gemeen tegen het vriendje van je beste vriendin en laat ook niet ‘per ongeluk’ een kop koffie over dat irritant knappe meisje vallen. In plaats van je te gedragen als een jaloers persoon (en hey, to be honest, dat is ook helemaal niet leuk!) kan je jezelf juist gedragen als een goede vriendin. Laat je niet meeslepen in negatieve gevoelens, maar probeer het juist om te zetten in iets positiefs.
 2. Draai de rollen eens om
  Heb jij een onvoldoende en je beste vriendin een acht voor een proefwerk waar jij ook supergoed voor geleerd had? Draai de rollen eens om, zou jij het leuk vinden als ze jaloers was? Wees blij voor haar! De volgende keer scoor jij misschien beter en dan zou je ook willen dat zij blij voor jou is.
 3. Waarom ben je jaloers?
  Stel jezelf de volgende vraag: Waarom ben ik jaloers? Waarschijnlijk is het antwoord omdat een ander iets heeft wat jij ook zou willen. In plaats van je tijd te verdoen door jaloers te zijn, kan je ook actie ondernemen! Zorg dat jij datgeen ook voor elkaar krijgt en je hoeft nergens meer jaloers op te zijn. (Oh ja, wees wel realistisch en vooral geen copycat!)
 4. Werk aan je zelfvertrouwen
  Jaloezie is vaak een nare bijwerking van een gebrek aan zelfvertrouwen, dus los het op! Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar jaloers zijn gaat je ook geen zelfvertrouwen geven ;-). Girls should support girls!
 5. You are not alone
  Je bent echt niet alleen, iedereen is wel eens jaloers. Zelfs bekende sterren. Probeer vooral jaloezie te vermijden. Ga bijvoorbeeld eens om met het meisje waar je jaloers op bent en je zult zien dat zij ook worstelt met bepaalde dingen.

Hoe ga jij om met jaloezie?

5x waarom jouw lichaam perfect is
> 5x zo houd je nog meer van jezelf

Bron beeld: Pexels.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.