fbpx

5x zo deal je met afwijzing

 

Het is nooit leuk om afgewezen te worden. Of het nou om een afwijzing gaat van je crush of voor die leuke bijbaan. Met deze tips deal jij makkelijk met afwijzingen.

  1. Laat je gaan, maar blijf niet hangen in boosheid of verdriet. Het is goed om verdrietig, teleurgesteld en misschien zelfs boos te zijn. Maar probeer die ene afwijzing niet je leven te laten beïnvloeden. Uiteindelijk moet je het toch accepteren.
  2. Als hij (of zij) nee zegt, dan kan dat aan diverse dingen liggen. Veel meisjes kiezen er dan toch voor om de schuld bij zichzelf te leggen. “Ik ben niet knap of goed genoeg.” Als jij ook zo bent, moet je een ding onthouden: Niemand is knap of goed genoeg. Al een beetje gerustgesteld?
  3. Verander iedere ‘nee’ in een ‘ja’. Klinkt heel suf, maar denk er eens over na: iedere keer dat iemand zegt dat je iets niet kan, is dat weer een reden om terug te komen met bewijzen dat je het wel kan.
  4. Als je moeilijk om kan gaan met afwijzingen is het zaak om jezelf af te leiden. In plaats van hele dagen in bed te liggen kun je er ook op uit gaan. Dat je vriendin liever met haar vriendje naar de bios wilt gaan dan met jou, is nog niet het einde van de wereld.
  5. Richt je op het probleem en niet op de ene afwijzing. Leer van je situaties. Ligt het echt aan jou, of is er meer aan de hand? Waarom mislukte dat project? Geef jezelf de tijd om goed na te denken. Probeer andere dingen uit. Misschien moet je het zelfs opnieuw proberen?
Beeld: Fox’ New Girl
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.