fbpx

5x zo houd je nog meer van jezelf

 

Modeontwerpster Diane von Fürstenberg zei het al: ‘The most important relationship you’ll ever have is with yourself’. Daarom vijf redenen om jezelf nog iets leuker te vinden.

  1. Zeg vaker nee. Klinkt makkelijk, maar is het niet. Merk je dat je gestrest raakt en je opgejaagd voelt omdat je van alles voor iedereen doet?  Dan moet je echt wat vaker nee zeggen. Voel je vooral niet schuldig. Je vriendinnen willen ook niet dat je dingen tegen je zin doet of dat zij je stress bezorgen.
  2. Gebruik wat minder vaak je telefoon. Op sociale media zie je vaak een onrealistisch beeld. Iedereen lijkt toffe dingen te doen terwijl jij op de bank zit. Merk je dat je je naar voelt als je je langs al die perfecte foto’s op Instagram scrollt? Leg dan af en toe je telefoon aan de kant en ga wat leuks doen. Word je een stuk vrolijker van (en je batterij ook).
  3. Zorg goed voor jezelf. Plan een lekker chill avondje. Pak je maskertjes uit de kast, neem een lange douche en ga eindelijk je favo serie binge watchen. Op jou avond mag allemaal! Door al het pamperen voel je je fijner in je vel én kan je de week weer aan.
  4. Wees lief voor jezelf in de spiegel. Wie is die knapperd in de spiegel? JIJ! En het wordt tijd dat jij dat ook inziet. Het klinkt gek maar een mantra kan er echt voor zorgen dat je positiever naar jezelf kijkt.  Bedenk een mantra die iets positiefs zegt, zoals ‘ik heb mooie ogen’ of ‘ik ben het waard’. De volgende keer als jij voor de spiegel staat zeg je je mantra hardop. Na een paar keer merk je het verschil.
  5. Wees niet hard voor jezelf. De belangrijkste van allemaal: wees lief voor jezelf. Heb je ook weleens dat je in bed ligt en denk aan stomme dingen die je hebt gezegd of gedaan? Don’t be! Je ziet het zelf altijd heel anders. En waarschijnlijk hecht jij er veel meer waarde aan dan een ander. Echt niemand is perfect, dus laat het ‘perfecte beeld’ van een persoon los en just be you!
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.