fbpx

5x zo word je model

 
Je bent de langste van je vriendinnengroep. Diegene die altijd goed op foto’s staat en constant wordt aangezien voor dat ene beroemde model. Herken je jezelf hierin? Dan is het tijd om model te worden!

  1. Meet eerst je lengte en andere maten op. Ben je langer dan 175 cm? Dan heb je de juiste lengte om model te worden. Als je wilt weten of je de ‘juiste’ modellenmaten (borst, taille, heupen) hebt is het verstandig om een site van een bureau te bezoeken. Komen jouw maten overeen met die van een model op de site? Dan zit je zeker goed.
  2. Een bureau wil weten hoe jij er in het echt uitziet, daarom willen ze vaak eerst polaroids zien van nieuwe gezichten. Polaroids zijn simpele foto’s waar je zo natuurlijk mogelijk op staat. De foto’s hoeven niet professioneel te zijn: je moeder kan je hier heel handig mee helpen! Zolang heel je lichaam en je gezicht (zowel voorkant als zijkant) goed te zien zijn, is het goed. Vergeet je haren niet in een staart te doen!
  3. Volg modellenbureau’s en scouts op Instagram en zorg dat je opvalt. Het social media platform is tegenwoordig heel erg geliefd bij modellenbureaus en wordt vaak gebruikt als middel om nieuwe modellen te scouten. Plaats simpele foto’s met zo min mogelijk duckfaces en filters natuurlijk. Vervolgens tag je (of zet je onder je foto) een aantal bureaus en scouts in je foto. Niet overdrijven met taggen: anders wordt het stalken!
  4. Oefen met poses en kom erachter wat je ‘kracht’ als model is. Is het je strakke kaaklijn of heb je een hele sterke blik? Draag net zo lang hakken totdat je eraan gewend bent. Ontwikkel je eigen look. Bureaus houden van modellen met een sterke persoonlijkheid en een gevoel voor stijl.
  5. Schrijf je in bij een betrouwbaar modellenbureau. Maak een lijst met bureaus waarvan je denkt dat je daar goed bij past en ga ze een voor een af. Sommige bureaus maken gebruik van een inschrijfformulier, andere kun je gewoon mailen. Hou een mail kort en zakelijk. Vertel wie je bent, hoe oud je bent, waar je woont en natuurlijk dat je model wilt worden. Stap dan over op de maten: lengte, borst, taille, heupen, schoenmaat, confectiemaat. Vergeet niet de polaroids mee te sturen!

En dan… afwachten maar. Succes!

Bron foto: Victoria’s Secret 2016
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.