fbpx

Recept: Flu Shot

Af en toe moet je even goed voor jezelf zorgen en je weerstand een handje helpen. Op de GRLMAG headquarters zijn wij echt verslaafd aan deze flu-shot-juice! Hij is niet alleen onwijs lekker, maar vooral heel erg gezond.

NODIG:

  • – Gember
  • – Verse J ‘Orange (4 sinaasappels)- Sap van ½ citroen
  • – Spirulina (klein schepje)
    – Komkommer
  • – Sapcentifuge of slowjuicer

LET US EXPLAIN

Waarom zo gezond? Nou, Gember heeft een geneeskrachtige werking en bevat enorm veel antioxidanten. Het helpt écht tegen verkoudheid. Zonder dit ingrediënt zou deze juice dan ook niet hetzelfde zijn. Op nummer 2 staat de citroen en samen met de gember vormen deze twee echt een power-house-duo! De ontstekingsremmende eigenschappen van citroenen helpen bijvoorbeeld keelpijn kalmeren, terwijl de gember je systeem reinigt. En dan hebben we het nog niet eens over de sinaasappelsap gehad. Sinaasappels bevatten heel, heel erg veel vitamine C. En we weten allemaal hoe gezond dat is! De finishing touch van deze gezonde juice is toch wel de Spirulina. Dit is een blauwgroen algje dat onder de categorie superfoods valt. Het bevat wel 11 soorten vitamines en een hoop mineralen!

ZO MAAK JE HET

  1. Pers de 4 sinaasappels en de ½ citroen uit. We gebruiken alleen hun sap.
  2. Stop de komkommer en de (geschilde!) gember in de sapcentrifuge of slowjuicer, want ook hier is alleen het sap van nodig. Hoeveel cm gember je gebruikt, moet je even voor jezelf beslissen. Wij kiezen vaak voor een flink stuk (zo’n 8 cm), maar daar moet je van houden. Begin anders met 3 cm, proef even, en dan kun je steeds een beetje meer toevoegen.
  3. Tijd om je juice in een mooie jar schenken. Voeg een theelepeltje spirulina toe, doe de dop op de jar en schud ermee totdat de spirulina onderdeel van je sap is geworden.

Enjoy!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.