fbpx

8 Foodmythes ontrafelt

 
Food fabels, het internet staat er vol mee! Wij ontrafelden er acht. Hoef je, je daar in ieder geval niet meer druk om te maken.

  1. Van vet word je dik! Ja eh, van frituurvet dus wel ja, maar de gezonde vetten in o.a. avocado’s, noten en olijven zijn juist heel gezond!
  2. En van koolhydraten ook. Not. Je lichaam heeft ze zelfs nodig, aangezien ze DE belangrijkste energiebron voor het lichaam vormen. Het type koolhydraat is dan wel weer belangrijk. Laat bijvoorbeeld wit brood en snelle suikers staan en beperk je tot ‘gezonde’ koolhydraten die je vindt in o.a. volkoren producten, zoete aardappelen en bananen!
  3. Vers is áltijd beter dan diepvries. Is dus niet waar. Ligt er echt aan wat je koopt. Bevroren biologisch fruit en groente zitten bomvol vitamientjes. Bij het oogsten worden ze direct in de vriezer gestopt, waardoor deze goed behouden blijven. Jij blij!
  4. Van ’s avonds eten kom je aan! Ook al niet waar! Er is geen bewijs dat als je later op de avond wat eet je eerder aankomt, dan wanneer je eenzelfde maandag vroeger op de avond eet. Voel gewoon aan wat jouw lichaam ‘nodig’ heeft, dan is het al gauw goed.
  5. Chocola is ongezond. Ja. Maar een klein stukje pure chocolade per dag schijnt dan juist weer goed te zijn. Wij vinden het in ieder geval leuker (…en lekkerder) om dit te geloven. Jij vast ook!
  6. Drink meer water, dan val je af! Kijk als je hierdoor ongezonde frisdranken laat staan, klopt dit wel. En misschien laat je ook dat bakje chips schieten omdat water een ‘vol’ gevoel geeft, maar water zelf heeft geen invloed op je gewicht.
  7. Door alleen al meer te sporten val je af. Ehm, ja dat kan. Alleen dus niet als je er taart bij blijft eten. Of snoep. En chips. Het gaat voor 80% om wat je eet. Houd dat in gedachten!
  8. Van wortels krijg je een oranje huid. Weetje wel hoeveel wortels je moet eten om dit voor elkaar te krijgen? Heel veel dus. Drink dat glaasje wortelsap nou maar gewoon op. Gebeurt echt niks hoor.
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.