fbpx

8X Plannen voor de proefwerkweek

 
Altijd stress, die proefwerkweek. Om te zorgen dat jij optimaal voorbereid bent en goed scoort tijdens de proefwerkweek moet je in het bezit zijn van een goede planning. Met deze tips maak jij een top-planning.

  1. Je maakt jouw top-planning drie weken voor de proefwerkweek. Dan weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om alle vakken in te plannen.
  2. Schrijf voor elk vak precies op wat je moet leren. En dan bedoelen we ook echt precies!
  3. Bedenk voor elk vak hoeveel tijd je hier minimaal voor nodig hebt. TIP: plan liever wat uurtjes teveel in dan te weinig, dan kan het alleen maar meevallen!
  4. Schrijf in jouw planning eerst al jouw dagelijkse verplichtingen op zoals schooluren, sporten en verjaardagen. Zo weet je precies wanneer je ECHT tijd hebt om te leren.
  5. Verspreid het leerwerk van ieder vak over meerdere dagen. Dit is goed voor de afwisseling en als je een vak in kleine stapjes leert en herhaalt blijft het beter in je geheugen hangen.
  6. Plan ook genoeg pauzes in tussendoor, zodat je even rustig kan bijtanken zonder dat je ineens in tijdnood komt.
  7. Tijd over? Neem de moeilijke hoofdstukken nog een keertje door. Dat kan namelijk echt geen kwaad!
  8. Belangrijk: probeer je zo veel mogelijk aan de planning te houden! Dan weet je zeker dat de tentamenweek voor jou een eitje wordt!

Succes met leren!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.