fbpx

De eerste keer seks… Hét onderwerp van many sleepovers met je besties en iets wat je waarschijnlijk al jaren volledig hebt uitgestippeld in je hoofd. Helaas wijkt de realiteit nog wel eens af van onze perfecte fantasie. Dit zijn 7 dingen die je moet weten over de eerste keer.

#1. First things first: er is niks mis met nog maagd zijn

Soms lijkt het misschien alsof seks het allerbelangrijkste van een relatie is. Al je besties doen “het” al en jij lijkt de enige virgin te zijn. Maar geloof ons: dat is écht niet het geval. Voel dus vooral geen pressure om seks te hebben – niet van je omgeving, maar ook niet van je vriendje. Iemand die echt van je houdt, wacht wel op je.

#2. Je kunt dan ook ieder moment nog van gedachten veranderen

Stel je voor: het gaat er hot and heavy aan toe met je boyfriend en jullie hebben samen besloten de volgende stap te zetten, maar halverwege ben je er toch niet meer aan toe. Breaking news: dat is he-le-maal okay! Wees eerlijk tegen je vriendje dat je er toch niet klaar voor bent – mensen veranderen continu van gedachten over de kleinste dingen, dus bij zoiets intiems als seks moet dat ook kunnen, toch? Als jij je er niet prettig bij voelt, moet je het niet doen. Just take your time!

#3. Het hoeft geen pijn te doen

Je hebt waarschijnlijk genoeg enge verhalen gehoord waarbij seks súperveel pijn deed en er heel veel bloed bij kwam kijken. Don’t worry, dit zal probably niet het geval zijn. De eerste keer seks kan een beetje pijn doen in het begin, maar over het algemeen moet het een fijne ervaring zijn – geen extreem pijnlijke. Dus als het erg veel pijn doet, stop dan. Dit betekent misschien dat je meer voorspel of glijmiddel nodig hebt.

#4. De eerste keer seks = plannen, plannen, plannen

Nope, we hebben het niet over kaarsjes en rozenblaadjes op het bed bij maanlicht. Seks is een grote verantwoordelijkheid: slik je de pil of gebruiken jullie condooms? En wie haalt ze dan? Hebben jullie een plekje en genoeg tijd voor een fijne eerste keer? Hier moet je goed over nadenken voordat je aan seks begint. And remember: de pil voorkomt zwangerschappen, maar beschermt niet tegen soa’s!

#5. Er is geen “juiste” timing.

Hoe en wanneer je besluit seks te hebben, gaat eigenlijk niemand iets aan (oké… behalve je vriendje). Je bent geen “slet” als je de volgende stap wil zetten, en je bent ook niet “preuts” als je nog even wil wachten. Het is belangrijk dat je het doet omdat je het zélf wil en je je er prettig bij voelt. Zet dus geen stappen omdat je het gevoel hebt dat het moet (zie #1).

#6. Voel je niet schuldig.

Wanneer je seks hebt voor de eerste keer, voel je waarschijnlijk van alles. Schuldgevoel zou geen van die gevoelens moeten zijn. Net zoals er niks mis is met nog maagd zijn, is er ook niks mis met seks hebben met iemand waar je je goed bij voelt. Misschien heb je geleerd dat seks een taboe is of iets waar je je “slecht” over moet voelen, maar dat is niet het geval. You do you girl!

#7. En wanneer het dan allemaal achter de rug is: ga plassen

Yep, serieus. Ga zo snel mogelijk nadat je seks hebt gehad naar de wc. Sure, het is misschien vervelend om meteen het bed uit te rennen om te gaan plassen, maar weet je wat nog vervelender is? Een blaasontsteking. En laat je die nou net het makkelijkst krijgen door niet te gaan plassen na seks. Zucht, welkom in de wondere wereld van seks…

> Dit herken je als je nooit echt hebt begrepen wat Netflix en chill precies inhoudt
> 5 originele winterdates

Bron beeld: Unsplash

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.