fbpx

“Ik trainde en at een week als een Victoria’s Secret-angel”

 

Een week lang eten en trainen als een Victoria’s Secret Angel; modellencolumniste Aminanta zag die lifestyle wel zitten en ging de Victoria’s Secret Challenge aan. Lees hier hoe ze het er vanaf heeft gebracht.

MIJN VRIJE TIJD BESTOND ALLEEN UIT SPORTEN

“Ik heb een zware week achter de rug. Niet alleen ben ik achter het bestaan gekomen van onbekende spieren in mijn lichaam, mentaal heb ik veel momenten beleefd waarin ik me telkens afvroeg dat wat ik deed het wel waard was. Laat ik maar bij het begin beginnen.”

Dag 1 – De oriëntatie

“Omdat ik niet als een kip zonder kop in de sportschool wilde staan, oriënteerde ik me eerst op mijn doel – een week lang in de schoenen staan van een lingeriemodel. Wat betekende dat voor iemand die zelden een bezoek brengt aan de sportschool? Ik besloot wat rond te vragen in mijn modellenkring en kreeg de volgende tips:

Train je benen, billen en buik – dat is waar het bij VS om draait.
Train zo’n drie uur per dag, maar doe niet telkens hetzelfde, volg bijvoorbeeld groepslessen.
Eet vis, kip, (gestoomde) groentes, fruit en (ongezouten) noten.”

Dag 2 – No sugar

“Wat moest ik laten? Zoals je hierboven kan lezen, een heleboel. Ja, ik mag dan wel model zijn, maar tegen pizza’s en patatjes met zeg ik geen nee. Deze week dus wel. Mijn wekelijkse friet-avond heb ik overgeslagen, en alle ongezonde tussendoortjes die me werden aangeboden moest ik afslaan. Dat was in het begin moeilijk. Ik betrapte mezelf erop dat ik in de supermarkt vaker dan één keer langs de chocoladerepen liep. Agressief werd ik even toen een meneer me passeerde met een zak snoep. Zure matjes…”

“Naast ongezonde suikers at ik ook geen aardappelen, brood, vlees, pasta en rijst. Die bevatten veel koolhydraten en zorgen ervoor dat je sneller aankomt. In plaats daarvan at ik gerechten met gestoomde groentes en vis. Denk aan couscous, frisse salades, soep en Chinese mie. Koekjes en chocoladerepen tussen de middag werden vervangen door fruit en noten. Verder dronk ik alleen maar water en (munt-, gember-, en kruiden)thee – zonder suiker natuurlijk.”

Dag 3 – Welkom in de hel/sportschool

“Naast een nieuwe manier van eten, moest ik ook geloven aan een nieuwe leefomgeving: de sportschool. Veel modellen brengen hier de grootste tijd van hun modellencarrière door. Van betrouwbare bronnen hoor ik zelfs dat nieuwe VS-modellen drie maanden van tevoren en vier uur per dag trainen voor de VS show. Bizar!

De eerste keer in de sportschool was hel. Ik deed mee aan een cardio-training en stond in een volle zaal te hijgen en te puffen. Bij een oefening waarbij ik mijn benen tot onmenselijke hoogtes moest stretchen had ik het even niet meer en dreunde ik neer op de grond. Gênant!

De rest van de week verliep wat soepeler. Mijn dagen bestonden uit twee dingen: in de ochtend anderhalf uur wandelen en in de middag/avond anderhalf uur sporten. VS-modellen trainen tweeëneenhalf tot vier uur per dag, dus met mijn drie uur kwam ik aardig in de buurt van de professionals.

Victoria’s Secret Angels hebben een ander sportschema dan reguliere modellen. Omdat ze in lingerie lopen wordt er van hen verwacht dat ze hun buik, billen en benen extra goed trainen. Tijdens mijn research ontdekte ik dat Ballet Beautiful, (kick)boksen, cardio en pilates de meest voorkomende trainingsvormen zijn. Ik hield me voornamelijk bezig met cardio en pilates.”

Dag 4 – Pijn is fijn

“Ik deed in de sportschool oefeningen die ik thuis ook kon doen. Leg raises op een handdoek, touwtje springen, gewicht heffen met flesjes water, crossfietsen. Simpele oefeningen, die bij regelmatig herhalen je spieren strakker maken. Het was zwaar. Mijn spieren waren al maanden niet gebruikt en de plotselinge sportschoolbezoeken deden mijn verstijfde lichaamsdelen geen goed. Maar toch ging ik door. Ik wilde koste wat het kost deze challenge voltooien. Ik dacht aan al de uren die Angel Candice Swanepoel in de sportschool moest hebben doorgebracht – wat vreemd dat ik nu dezelfde oefeningen als zij doe! Even doorbijten, dan krijg je net zo’n prachtig lichaam als Candice.”

12295550_10204810564536238_1913751256_o

Dag 5 – Don’t give up!

“Steeds vaker ging ik met een voldaan gevoel naar huis. Oke, ik had dan niet op hoog tempo gesport en op sommige momenten stond ik op het punt van opgeven. Maar uiteindelijk ging ik toch door en was ik blij dat ik de uitdaging was aangegaan.

Vrienden en familie reageerden verbaasd als ik vertelde over mijn nieuwe lifestyle. ‘Dat heb jij toch niet nodig?’, zei mijn huisgenoot. Mijn vriend dacht zelfs dat ik het niet zou volhouden. Collega’s uit de modellenwereld vonden het leuk dat ik zoiets ging proberen en gaven zelfs tips voor lekkere recepten.

Leuk, al die reacties, maar uiteindelijk was het aan mij om door te zetten. Op sommige momenten stond ik oog in oog met de realiteit en voelde ik hoe zwaar het was om VS-model te zijn. Mijn vrije tijd bestond alleen maar uit sporten – gek werd ik er soms van. Mijn lichaam deed pijn en ik had zin in chocola. Een keer ging het mis en at ik een halve Milka-reep op. In plaats van voldoening voelde ik me vooral schuldig. Ik had zo hard gewerkt – wat bezielde me om dat te verspillen aan een stukje vet?”

Dag 6 – Waar is mijn sixpack?

“Ik hield mijn lichaam zorgvuldig in de gaten. Zag ik al iets van een sixpack? Waren mijn benen nou strakker geworden? Ik merkte dat ik anders reageerde op eten. Afgezien van de Milka-reep had ik die week geen zin in snoep, ik miste het niet. Wandelen vond ik heerlijk; mijn benen tintelden maar deden geen pijn. Cardio vond ik moeilijk, pilates was daarentegen een verademing na een paar uur fitnessen.”

Dag 7 – Conclusie

“Of ik na deze week beste vrienden ben geworden met de sportschool? Nou, laten we het erop houden dat de sportschool en ik een ingewikkelde relatie hebben. Ik heb diepe respect voor VS-modellen. Zij doen alles wat ik deze week heb gedaan keer tien. Het is een moeilijke lifestyle, maar het was wel dé manier om eens goed na te denken over mijn manier van eten en bewegen.”

Vanavond is de Victoria’s Secret-show te zien op Net 5.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

2 Comments
  1. Ik vind het heerlijk om te zien dat je eens een weekje van hun levensstijl geproefd hebt. Het is echt niet zo makkelijk als het lijkt, je offert heel wat op om er zo goed uit te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.