fbpx

Anouk: “Ik heb een burn-out”

 

Anouk (21) was altijd een heel vrolijke, open en positieve chick. Ze studeerde detailhandel, werkte, had haar eigen blog en YouTube-kanaal en deed aan paardrijden. Daarnaast wilde ze ook nog haar eigen bedrijf opstarten. Een busy lady, tot het haar allemaal te veel werd…

Helemaal mis

“Ik kreeg een nieuwe baan aangeboden. Heel leuk! Alleen kreeg ik alle verantwoordelijkheid, terwijl ik gewoon een student was. Ik vind het heel fijn om zelfstandig te werken, dus op het begin vond ik het geen probleem. Tot het op mijn werk helemaal mis ging. Mijn ouders zeiden: ‘Je moet nu naar de dokter’. Die vertelde mij dat ik niet meer mocht werken. Dat was begin van de zomer en sindsdien zit ik thuis.”

ZE WAREN BANG DAT IK OUT ZOU GAAN

Geschrokken

“Ik mocht de eerste twee weken zelfs niet sporten. Ik mocht mij helemaal niet inspannen. Mijn stressniveau was zo hoog, dat ze bang waren dat ik out zou gaan. Daar schrok ik heel erg van. Op het begin dacht ik dat ik mij aanstelde. Ik overdrijf het. Ik vond het raar dat de dokter zei dat ik een burn-out had. Ik geloofde het niet. Toen ik eenmaal thuis zat ben ik in elkaar gestort. Ik probeerde altijd heel positief te denken over alles en dat lukte mij gewoon niet meer. Ik zag alles negatief in. Ik had gewoon geen kracht meer. Alles wat ik wilde mislukte en op een gegeven moment kwam ik in een heel negatieve spiraal terecht. Na een tijd thuiszitten voelde ik ook dat ik depressief werd. Opeens had ik geen doel meer. Dat miste ik heel erg. Toen ben ik weer even met YouTube begonnen, maar ik had gewoon geen kracht meer om iets vol te houden. Nu ben ik nog wel heel veel bezig met mijn paard. Dat is echt mijn uitlaatklep.”

Toekomst

“Ik ben er nog lang niet. Dingen waar ik geen zin in heb of waar ik te moe voor ben, doe ik gewoon niet. Ik ben wel weer naar school geweest, maar de volgende ochtend was ik helemaal kapot. Ik wilde al heel lang mijn eigen webshop met designer vintage tassen. Nu ben ik heel kleinschalig met My Designer Crush begonnen. Het is een heel grote hobby van mij, dus daar krijg ik heel veel energie van. Van mijn coach moet ik wel na 45 minuten kijken of ik moe ben. Als dat zo is moet ik stoppen. Als ik weer dingen begin te onthouden, dan ben ik volgens mijn coach beter aan het worden. Ik onthoud alleen nog helemaal niks, dus dat is heel frustrerend. Ik hoop dat het in november weer beter gaat en dat ik dan kan aanvoelen of ik te ver ga. Je moet niet verder gaan dan je kan. Dat heb ik nu geleerd.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.