fbpx

Backstage Amsterdam FashionWeek #2

 
GRLMAG’s columniste en model Aminanta loopt deze FashionWeek in Amsterdam drie shows mee en voor GRLMAG doet ze backstage verslag. Lees haar ervaringen op day 2!

[cycloneslider id=”amsterdam-fashionweek-2″]

“Een beetje moe van de show die ik de dag ervoor had gelopen, liep ik toch opgewekt en vrolijk door naar de locatie van de volgende show: de Gashouder! Bij binnenkomst werd ik vrolijk begroet door de FashionWeek medewerkers achter de balie. Ik kreeg een leuk backstage pasje – nu hoorde ik bij de modellencrew!

Backstage was het een drukte van jewelste. Dressers waren druk met elkaar in overleg. Wie moest welk model aankleden? Make-up artists moesten goed in de gaten houden welk model nou welke show liep. Op de tweede dag van mijn Fashion Week Driedaagse stonden er grote namen op de programmering: Said Mahrouf, Bas Kosters en Aziz Bekkaoui. Ik liep mee in de show van de laatstgenoemde ontwerper.

En wat had ik er zin in! De aanwezigheid van al die mooie modellen, de vakkundigheid van de visagisten en het tempo waarin de hairsdressers werkten: ik nam het allemaal in me op en genoot met volle teugen van de backstage taferelen.

Nadat we in de make-up waren geweest – vandaag kregen we een basic look met zwart omrande ogen – moesten we een tijdje wachten. Dit is vaak het moment waarop modellen een boekje of tijdschrift erbij pakken of een beetje op hun telefoon zitten. Zelf liep ik rondjes, sprak ik wat mensen en hield ik mijn vrienden thuis op de hoogte via de Whatsapp. Ik leerde ook de modellengroep kennen. Die was heel groot (een stuk of 40 modellen), maar vooral divers. Het is een kenmerk waar Aziz Bekkaoui heel erg bekend om staat. Guinee, Indonesië, Marokko, China, Singapore: alles was vertegenwoordigd. Maar daar waren we helemaal niet mee bezig. We hadden namelijk gehoord dat acteur Achmed Akkabi zou meelopen in de show. We waren enthousiast, maar hadden ook onze twijfels: zou hij het modellen tempo bij kunnen houden? Het tempo lag die dag heel hoog. Aziz wilde namelijk dat we stoer en snel zouden lopen. Precies datgene dat paste bij de coole hiphopmuziek van dj Manga. De catwalkcoach bleef maar aanwijzingen geven: ‘Dat meisje met de zwarte haren, loop eens door!’ Ik werd er zelf een beetje nerveus van. Op een gegeven moment liep ik niet meer in het midden van de catwalk, waarop ik kreeg te horen dat ik meer naar het midden moest. Oops!

Gelukkig ging de show zelf heel goed. Ik was totaal niet nerveus, ik liep te springen van ongeduld. Zo graag wilde ik de runway op. Omdat ik twee outfits had, moest ik goed onthouden waar ik stond. Ik had geluk; ik stond tussen twee jongens in die Martijn heetten. Toen ik eenmaal de runway op mocht, heb ik niet meer dan mijn best gedaan. Ik was trots op wat ik aanhad: een bontjasje met een blauwe top en een coole rok met keffiyeh-motief. Bij een andere look droef ik dezelfde rok, maar dit keer in combinatie met een roze top, waar een mooi hart op stond. Het publiek was enthousiast, vooral tijdens de finale. We kwamen namelijk met zijn allen op, het leger van Aziz Bekkaoui. We vormden een mooie eenheid. De boodschap die we meegaven aan het publiek? United Hearts Now! Wat een topdag!”

Bron foto’s: Team Peter Stigter & Aminanta (backstage)
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.