fbpx

Backstage Amsterdam FashionWeek #3

 
GRLMAG’s columniste en model Aminanta liep deze FashionWeek in Amsterdam drie shows mee en voor GRLMAG doet ze backstage verslag. Day 3: Kan de show op tijd doorgaan, waar zijn de modellen en een bizarre catwalk.

ALLE MODELLEN ZATEN VAST IN DE TREIN. KON DE SHOW OP TIJD DOORGAAN?

“Het was zaterdag, de laatste dag van mijn Fashionweek Driedaagse. Het sneeuwde: alle modellen die onderweg waren naar Amsterdam werden opgehouden door het openbaar vervoer. Omdat ik een logeeradres had in Amsterdam, hoefde ik niet ver te reizen en had ik gelukkig geen treinproblemen. Rond 8.30 uur liep ik weg van huis. Overal was het glad en ik hoopte vurig dat het wat warmer zou worden. Een kwartier later kwam ik een crewmember tegen van Maison The Faux. Ze bood me direct een plekje aan op haar bagagedrager. Dankbaar nam ik plaats.

We waren de eersten. De make-up artists hadden niet veel te doen; alle modellen zaten immers vast in het verkeer. Dressers konden niet veel meer doen dan de kleding controleren en zo nodig strijken of stomen. Er was paniek. De ontwerpers zaten met de handen in het haar en er werd druk contact gezocht met mogelijke vervangers. Van sommige modellen werd er niets vernomen. Moest de show later beginnen of niet?

Terwijl heel het team van Maison the Faux aan het stressen was, nam ik de tijd om lekker uit te rusten. Ik maakte wat foto’s en liep wat rondjes. De kleding bekeek ik van dichtbij. De kleding was lekker uitbundig, feestelijk zelfs. Maison the Faux staat bekend om zijn originele shows. Na wat research kwam ik erachter dat ze vorig jaar een enorme tuin hadden gecreëerd op de catwalk. Dit jaar was het nog meer over the top. Maison the Faux wilde backstage en front stage omdraaien. Het decor zou helemaal vol komen te staan met kledingrekken en bijbehorende outfits van de modellen. Als de modellen hun rondje hadden gedaan, moesten ze backstage (wat nu frontstage was geworden) omkleden. Het was een gek idee, maar het werkte op de een of andere manier wel. Het publiek was vanaf begin tot eind gefascineerd door de taferelen op de catwalk. Dat kwam deels ook door onze looks. Onze gezichten waren oranje-goud en beplakt met hele foute glitter stickers. De kleding was ook goed fout. Het is een soort norm waar Maison the Faux naar streeft.

Zelf kreeg ik drie looks, waar ik heel blij mee was. Genoeg kansen dus voor een goede foto. Het zit namelijk zo; als je foto’s goed genoeg zijn, worden ze opgenomen in je portfolio. En natuurlijk deed ik het ook voor de extra five minutes of fame: het was heerlijk om even los te kunnen gaan op de catwalk.

Mijn FashionWeek zit er alweer op. Wat ga ik de catwalk toch missen!” 

Bron beeld: Team Peter Stigter (catwalk) Aminanta (backstage)

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.