fbpx

Backstage Fashionweek: Aziz Bekkaoui

 

GRLMAG’s columniste en model Aminanta liep deze FashionWeek in Amsterdam mee en voor GRLMAG doet ze backstage verslag van de show van Aziz Bekkaoui.
[cycloneslider id=”aziz”]
“‘Niet te veel bewegen!’ zei mijn kleedster zenuwachtig. Het was inmiddels 18.00 uur geweest en de show van de Nederlands-Marokkaanse ontwerper Aziz Bekkaoui stond op het punt om te beginnen. Mijn kleedster checkte nog een keer mijn look: alles moest perfect zijn voor de openingsavond van Amsterdam fashionweek…

Voor de derde keer mocht deze ontwerper de Nederlandse modeweek in de Westergasfabriek openen, en voor de derde keer liep ik mee in zijn show. Inmiddels was ik al een beetje aan het team gewend, ik herkende een heleboel gezichten. Toch blijft een show lopen altijd spannend, vooral als de bekenden in het publiek je schoonmoeder en zusje zijn.

Toen ik backstage was, kreeg ik te horen dat ieder model maar één outfit kreeg. Dat was best begrijpelijk, aangezien we met zo’n 40 modellen waren. Ik hoopte heel erg op een mooie outfit, het liefste een jurk. Mijn gebeden werden verhoord: ik kreeg look 23, een witte jurk met een rood-zwarte band om mijn middel. Dolgelukkig met mijn outfit draaide ik rondjes in de ruimte van de backstage. Mijn kleedster was daar echter niet van gediend: er mochten absoluut geen kreukels in de jurk komen te zitten.

Alle modellen stonden nu in de line up, klaar om een spectaculaire modeshow neer te zetten. Hier en daar zag ik wat nerveuze gezichten. Spannend, zo’n show! Wat de show extra speciaal maakte, was de aanwezigheid van rapper Yes-R. Aan het einde van de show zou zijn nieuwe nummer worden gedraaid, waarna hij zelf op de runway zou verschijnen. Een belangrijk moment dat goed getimed moest worden. Tijdens de repetitie ging het nog wel eens mis. ‘Aminanta, sneller lopen!’  zei de catwalkchoach tegen me. ‘Je houdt diegene achter je op!’ Oeps…

Omdat ik nog een tijdje moest wachten voordat ik aan de beurt was, kon ik even nagenieten van de leuke dag die ik had gehad. Ik keek om me heen. Alle modellen hadden ingewikkelde kapsels, een jongen moest zelfs drie keer opnieuw zijn haar laten doen. Op dat moment was ik blij met mijn korte koppie: ik hoefde alleen maar in de make-up!

De make-up was prachtig. De ogen van de vrouwelijke modellen werden voorzien van zwarte omranding. Een soort cat eye, maar dan extremer, met op de oogleden gouden details. ‘Echt mooi!’ zei een model enthousiast. Er zaten heel veel gouden details in de collectie van Aziz Bekkaoui. Gouden nagels, handschoenen en zelfs gouden rugtassen. Ik had gouden schoenen aan. Die zaten niet comfortabel. De schoenen waren te groot, waardoor ik genoodzaakt was om de catwalk op te gaan met watten in mijn schoenen. Een beetje pijnlijk, maar daarom niet minder mooi.

Ik zag die dag een heleboel bekenden. GRLMAG-editor Charlotte was er bijvoorbeeld ook, ze deed de make-up van de modellen. ‘Zal ik je wit schminken?’ zei ze voor de grap. ‘Doe maar niet’ zei ik, ‘anders schrijf ik straks een onaardige blog over jou!’

Wederom was het een geweldige dag. Tegen een vierde keer zeg ik zeker geen nee!”

Fotografie: Bianca Toeps , Aminanta Minte & Team Peter Stigter
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.