fbpx

6 tips om te beginnen met hardlopen

 
Wil je graag gaan met hardlopen, maar weet je niet hoe te beginnen? Gebruik dan deze tips!

  1. Geloof in jezelf. Iedereen kan hardlopen. Wees niet bang dat je de eerste keer misschien niet verder komt dan het einde van de straat. Iedereen die net begint met hardlopen heeft het moeilijk. Het belangrijkste is dat je toch je sneakers aandoet en gaat, you go girl!
  2. Zorg voor goede gear. Hardloopschoenen zorgen niet alleen voor een fijne run, maar vermijden ook blessures. Trek daarbij nog een hardlooplegging en t-shirt aan en je bent klaar. En dont worry: je hoeft echt geen speciale sportkleding te kopen. Een joggingbroek en oud t-shirt zijn prima voor een rondje hardlopen.
  3. Bouw het rennen rustig op met een schema. Er zijn genoeg gratis startersschema’s te vinden. Een tip is de app van Rennen met Evy, waarbij je in een aantal weken 5 km leert rennen. Dit is een audio die je kunt downloaden voor je mp3 of telefoon. Tijdens het rennen vertelt ze wanneer je moet rennen of wandelen terwijl je luistert naar je eigen playlist.
  4. Stel een doel. Een doel zorgt ervoor dat je ergens naartoe werkt en voor wat extra motivatie. Dit kan een klein doel zijn zoals 10 minuten achter elkaar rennen. Maar je kan je ook inschrijven voor een hardloopwedstrijd. Doe bijvoorbeeld mee aan de Color Run waarbij je 5 km in vrolijke kleurtjes loopt.
  5. Zoek een hardloopmaatje. Vind je hardlopen niks aan in je eentje? Zoek een hardloopmaatje! Samen sporten is een stuk leuker en het zorgt voor extra motivatie. Woont je sportmaatje een eindje verderop? Dan doe je ook een run in een andere buurt. Wie weet ontdek je wel een leuke nieuwe route.
  6. Houd je vooruitgang bij. Hoe cool is het dat je het na een aantal weken veel langer volhoudt? Het is super motiverend om te zien hoe goed je het volhoudt. Gebruik bijvoorbeeld de Nike+ Running app om je vooruitgang bij te houden. Deze app laat zien hoelang je hebt gerend en welke route je hebt gehad. Je kunt ook je vrienden toevoegen zodat je elkaars resultaat kunt zien.
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.