fbpx

Ben jij overgevoelig voor geluid?

Je hebt er vast wel eens van gehoord of kent zelfs iemand die dit heeft: misofonie. Wat is het nou eigenlijk en wat kan je ertegen doen?

Wat is misofonie?
Word jij van binnen boos als je vriendin een appel eet? Of als je vriendje die chips zak achter elkaar naar binnen werkt? Dan kan het zijn dat je last hebt van de aandoening misofonie. Sinds kort heeft het AMC vastgesteld dat dit echt een aandoening is. Je bent niet de enige die hier last van heeft, er zijn heel veel mensen. Misofonie betekent letterlijk: haat een geluid. Iedereen vindt het wel vervelend als iemand smakt, maar voor mensen met misofonie kan dit echte woede opwekken.

In het AMC kun je in groepstherapie die worden begeleid door specialisten. Psycholoog Arnoud van Loon vertelt RTL Nieuws: “Het zijn vaak perfectionistische mensen met oog voor detail en gevoel voor normen. Ze vinden het bijvoorbeeld niet erg als een kind van drie smakt. Het wordt pas echt irritant als iemand het doet die oud genoeg is om te weten hoe het hoort.”

Aan welke geluiden kun jij je irriteren?

Lees ook:
> 3x zo train je als Victoria’s Secret model
> Zo tover jij je kamer om tot hotelsuite

Beeld: Unsplash.com

Elle Helmig
Elle Helmig

Elle is een echte shopaholic. Ze houdt alle trends nauwlettend in de gaten en kent alle leukje plekjes van Nederland. Ze schrijft én maakt video's voor GRLMAG.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.