fbpx

5 boeken die elk meisje gelezen moet hebben

Heb je nog handige boekentips nodig? Hier vind je 5 boeken die jij echt gelezen moet hebben! Enne, ze zijn zelfs leuk als je niet van lezen houdt.

 1. Fangirl – Rainbow Rowell
  ‘Fangirl’ vertelt het verhaal van Cath, een groot fan van Simon Snow. Samen met haar tweelingzus, Wren, heeft ze alle Snow boeken gelezen, hierover gediscussieerd op internet fora, fanfictie geschreven over de boeken en zich verkleed als de personages. Maar zodra de zusjes gaan studeren is Wren haar fangirl-fase voorbij, waardoor Cath’s hele wereld haast uit elkaar valt en dat in misschien wel de moeilijkste periode van haar leven. Dit boek zit vol met relatable moments die elke fangirl wel heeft meegemaakt!
 2. Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
  ‘Lobsters’ gaat over hoe toeval twee mensen bij elkaar kunnen brengen, over het verliezen van je V card én hoe awkward dit allemaal kan zijn. Een realistisch en eerlijk boek over de liefde en alles wat daarbij komt kijken.
 3. Op Mijn Schouders – Jennifer Niven
  Libby Strout heeft zich thuis verstopt sinds haar moeder is gestorven en is eindelijk klaar om weer naar school te gaan. Ondertussen heeft Jack Masselin het steeds lastiger met het hoog houden van zijn imago en het verbergen van zijn grote geheim. Als de twee elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen, voelen ze zich steeds minder alleen. Een erg ontroerend boek over hoe een persoon je kan zien voor wie je écht bent en omgekeerd.
 4. Sterrenstof – Krystal Sutherland
  ‘Sterrenstof’ gaat over Henry, een jongen die nog nooit verliefd is geweest tot Grace zijn klas binnenkomt lopen. Meteen word Grace als ‘vreemd’ aangezien. Ze draagt jongenskleding, loopt met een kruk en zegt nee tegen de job als hoofdredacteur van de schoolkrant, een kans waar Henry al jaren van droomt. Maar niets is wat het lijkt. Grace draagt duidelijk een groot verdriet met zich mee. Dit boek gaat over hoe liefde ondoorgrondelijk is, zelfs als je weet dat die persoon niet juist voor je is en je enkel met een gebroken hart zal achterlaten.
 5. De Hemel Begint bij je Voeten – Jandy Nelson
  Lennie Walker is een zeventienjarig meisje, die het liefst leest waar het maar kan en poëzie achterlaat op de gekste plaatsen voor toevallige voorbijgangers. Maar als haar zus Bailey plots overlijdt staat ze er alleen voor. Lennie’s verdriet wordt niet veel beter als Bailey’s ex vriendje plots erg veel aandacht voor haar heeft en dan is er ook nog eens een nieuwe jongen op haar school. Bij de ene kan Lennie haar verdriet vergeten, maar bij de ander kan ze getroost worden.

Welke boeken staan nog op jouw to-read lijstje? 

Lees ook:
De serie die iedere ambitieuze chick moet zien : Girlboss
2 reisboeken voor echte travel girls

Beeld : Foter.com
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.