fbpx

Een blog beginnen? Dan is het boek  De Blog Bijbel Voor Beautychicks & Shopaholics iets voor jou! De cadeautip voor Sinterklaas of Kerst.

GRLMAG founder Carlijn Bekker schreef voor het lanceren van GRLMAG.nl het boek De Blog Bijbel Voor Beautychicks & Shopaholics. Lees hier alles over het boek én hoe het ontstaan is.

Wat kun je verwachten?

De Blog Bijbel – Voor Beauty Chicks & Shopaholics is het allereerste blogboek voor meiden met tips & tricks, handige stappenplannen, do’s & don’ts én de leukste mode-illustraties. Het handboek voor naast de laptop als je je eerste stappen in blogland zet!

Hij kost €10, zodat het bijvoorbeeld ook een leuk cadeautje is om te vragen of te geven aan je bloggende BFF, zus of nicht. Het boekje bevat de basics, maar is ook zeker interessant voor meiden die al bloggen en hun blog nog leuker willen maken. De Blog Bijbel is sowieso overal te bestellen! Hier en hier bijvoorbeeld, maar je kunt er ook naar vragen bij je plaatselijke boekhandel.

Het verhaal achter De Blog Bijbel

Carlijn: “Toen ik zo’n zeven jaar geleden begon met bloggen miste ik het al: een boekje over bloggen. Niet zo maar bloggen, niet marketinggericht of zakelijk, maar bloggen over onderwerpen als mode, beauty of lifestyle. Nu, na ik jaren zelf heb kunnen oefenen, voor tijdschriften artikelen heb geschreven over de online wereld en Nederlands grootste mode- en beautybloggers heb geïnterviewd werd het tijd voor datgene dat er nog steeds niet was: een blogbijbel voor meiden.”

Het ontstaan

“Mijn studie journalistiek werd mijn werk. Ik kreeg de kans grote Nederlands bloggers te interviewen en ik bezocht blogevents. Ondertussen bleef ik doorgaan met mijn hobby bloggen. Van vriendinnen of kennissen kreeg ik vaak de vraag hoe dat bloggen nu eigenlijk werkt, Hoe vinden ze je blog dan? En waar haal je inspiratie vandaan? Ook bij de comments van grote Nederlandse bloggers zag ik de vraag vaak langskomen: ik wil ook bloggen, maar hoe pak ik het precies aan?! Dat was mijn drijfveer om De Blog Bijbel te gaan maken. De insteek: een leuk, klein handboekje met tips & tricks, stappenplannen en do’s en don’ts. Geen dik boek met een saaie kaft en lange lappen tekst. Een blogboek voor meiden. Hippe tieners en twintigers die mee (willen) doen aan de hype van nu. Dus stapte ik naar uitgeverij B For Books. Spannend, want hoeveel ik ook geloofde in mijn idee – zag een uitgeverij dit zitten? En ja, de reactie was meteen enthousiast dus ik mocht ermee aan de slag.”

Het maken

“Toen begon het proces van het schrijven, waarbij ik veel vrijheid kreeg om te kunnen doen wat ik wilde. Ik maakte een hoofdstukindeling en ging aan de slag. Ik koos ervoor om vooral te gaan voor korte stappen, veel puntsgewijs. Het moet lekker luchtig zijn om te lezen, om naast je laptop te leggen. Naast het schrijven ging het gewone leven natuurlijk ook door; mijn werk als freelance journalist.”

Bloggers aan het woord

“Naast een algemene handleiding over beauty- en modebloggen wilde ik ook grote Nederlands bloggers aan het woord laten. Beautybloggen is weer anders dan bloggen over mode, of lifestyle. Daarom besloot ik vier bloggers te interviewen over hun specialisatie. Fantastisch dat beautyblogger Mascha (Beautygloss.nl) tips geeft over beautybloggen, Annemerel (Annemerel.com) vertelt over hoe je persoonlijk blogt, Anouk (creatorsofdesire.com) helpt met modebloggen en Teske (Teskuh.nl) tipt over vloggen. Tof dat deze meiden zo enthousiast waren over het idee en mee wilden werken. Deze toppers voegen met hun specialisatie echt iets toe. En daarnaast zijn het ook echt slimme, spontane en lieve meiden, met een enorme passie voor bloggen.”

Na het schrijven

“Na het schrijven tijd voor andere leuke zaken: de vormgeving. Tijdens blogevent Meet The Blogger ontmoette ik Emmi Ojala, en na haar illustraties gezien te hebben wist ik: zij moet het gaan illustreren. Ze tekent met veel humor en ze heeft voorheen ook haar eigen boek uitgebracht: Dear Fashion Diary, waarvan de opmaak te gek is. Zij deed dan ook de vormgeving en illustraties voor het boek, waar ik superblij mee ben.”

Laatste loodjes

“Toen was het nog eindredactie en naar de drukker! Wat tof en leerzaam om dit proces mee te maken. Ik heb het informeren van de pers op me genomen, dus ik hoop dat binnenkort ieder meisje weet van de Blog Bijbel. Het boek stond al vermeld in Fashionista’s Blogazine, Spits, Linda en Grazia én heel veel lieve bloggers schreven er over. Het allerleukste: de leuke Instagrampost en tweets met foto’s van meiden met mijn boekje! Heb jij hem gelezen? Ik ben superbenieuwd wat jij ervan vindt!”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.