fbpx

Break-ups 101: zo deal je met een gebroken hart

Break-ups zijn nooit fijn, maar gelukkig zijn er bepaalde dingen die het nét even iets makkelijker kunnen maken. Zo deal je met een gebroken hart.

#1. Vind troost bij je besties, maar niet voor altijd.

De pijn van een break-up heeft gewoon wat tijd nodig, en daar moet je dan ook alle tijd voor nemen. In de eerste paar weken heb je al het recht op non-stop aandacht van je vriendinnen: de bezoekjes met ijs, het maken van een voodoo pop voor je ex en alle peptalks die je nodig hebt, maar ergens moet je de draad weer oppakken. Het is ook oneerlijk om wekenlang ieder gesprek met je besties over hem te laten gaan en honestly – zulke aandacht verdient hij probably ook niet.

#2. Je hoeft niet binnen een bepaalde tijd over hem heen te zijn.

Die ene regel dat het je binnen de helft van de aantal weken/maanden/jaren van je relatie over hem heen moet zijn? Complete onzin! Je hoeft je verdriet geen deadline te geven. Sterker nog, als je jezelf dwingt om er zo snel mogelijk over heen te komen, wordt het verdriet waarschijnlijk juist erger. Gun jezelf wat tijd om sad te zijn, en neem alle tijd die je nodig hebt.

#3. Het is okee om je ex “even” te haten.

Maar probeer deze woede niet voor altijd aan te houden. Ontkennen hoe je je voelt heeft geen zin – als jullie naar uit elkaar zijn gegaan, is het logisch dat je je hier op een bepaalde manier bij voelt. Het heeft geen zin om te doen alsof je niet fantaseert over zijn spullen in brand steken als dat wel het geval is. Probeer zulke gevoelens alleen los te laten wanneer het wat minder vers is. Dit is alleen maar beter voor jezelf. Bitter zijn voorkomt je eigen geluk.

#4. Soms moet je volledige afstand van iemand nemen.

Er is niks mis met hem verwijderen van al je social media (voor een tijdje) om echt verder te kunnen met je leven. Het is beter dan hem stalken wanneer je je eenzaam voelt. Worst case scenario zie je iets wat je echt niet wilde zien en doet het nog meer pijn. No thanks!

#5. Het is niet jouw schuld.

Het is niet dat je niet goed genoeg voor hem was. Praat jezelf vooral niet zulke ideeën aan wanneer je verdrietig bent. En soms is het ook niet de schuld van de ander. Relaties werken soms gewoon niet, zonder dat hier een duidelijke reden voor is. Dit maakt het niet makkelijker, maar het is wel een deel van liefde: het werkt of het werkt niet.

#6. Reken niet op closure.

Je zal waarschijnlijk niet zo een perfecte afsluiting krijgen als je op tv ziet. Blijf ook vooral geen contact met je ex onderhouden omdat je op zoek bent naar “closure”. Soms valt er gewoon echt niets meer te doen of zeggen – en is het beter als je zo snel mogelijk verder gaat.

#7. Je hoeft geen vrienden te blijven.

Like we said, soms is het het beste om afstand te nemen. Een vriendschap forceren om te bewijzen dat je de “cool ex” bent en het totaal niet erg vindt om te luisteren naar verhalen over z’n nieuwe vriendin? Dat klinkt als the worst idea ever.

#8. Vergeet niet waarom het uitging.

Na een break-up is het heel makkelijk om te vergeten wat er allemaal niet goed ging en je alleen te focussen op de mooie momenten van de relatie. Dit maakt het obviously niet makkelijker voor jezelf. Het is okee om terug te denken aan de mooie momenten als je hier troost in vindt, maar maak de relatie niet mooier dan hij was in je hoofd… Als het echt zo perfect was waren jullie waarschijnlijk ook nog bij elkaar, toch? Wees blij dat je uit een relatie bent gestapt die niet juist voor jou was.

#9. Focus je op het positieve.

Don’t get us wrong: break-ups zijn vreselijk. Maar er zijn ook positieve kanten. Zo weet je bijvoorbeeld een stuk beter wat je wel en niet wil in je volgende relatie. Want ook al kun je je het je nu niet voorstellen: die komt er echt wel.

#10: En een belangrijke reminder: hij is echt niet zo geweldig en onvergetelijk als je denkt.

Grote kans dat je over een jaar terugkijkt en je je afvraagt wat je bezielde. You’ll be fine!

> De 9 beste films na een break-up
> Waarom het superleuk is om single te zijn

Bron beeld: Unsplash

Ashni
Ashni

Gewapend met haar rode lippenstift en winged eyeliner schrijft Ashni over beauty, boys en badass girlpower.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.