fbpx

Zo gebruik je een bullet journal

Ben jij ook zo’n chaoot die alles op losse memoblaadjes en to-do lists schrijft en vervolgens alles kwijtraakt? Misschien is de nieuwe hype, een bullet journal, dan iets voor jou!

Wat is een bulletjournal?
Een bullet journal is eigenlijk een soort agenda. Toen ik iemand vroeg wat een bullet journal precies was kreeg ik als antwoord een creatieve agenda of to-do list. En dat is ook eigenlijk precies wat het is. Een bullet journal is systeem om al jouw afspraken, lijstjes en taken overzichtelijk en creatief te organiseren in een boek. In dit boekje schrijf je dus naast je afspraken zoals je in een normale agenda schrijft ook bijvoorbeeld een bucket list en houd je verschillende trackers makkelijk bij. Allemaal overzichtelijk, in een boekje!

Hoe begin je een bullet journal?
Het belangrijkste is natuurlijk een notitieboekje. Het beste is een notitieboekje met puntjes. Dan kan je zelf bepalen hoe je de lijntjes trekt en dus hoe je jouw journal indeelt. Het beste is om te beginnen met een index. Hierin bepaal je welke tekeningetjes of kleurtjes je gebruikt voor een bepaalde afspraak. Zo kan roze bijvoorbeeld belangrijk zijn. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je beginnen met je agenda. Slim is om te beginnen met een maandplanner en daarna weekplanners te maken. Vervolgens je to-do list en bijvoorbeeld sleeptrackers of andere trackers. Ook kan je een mood mandala bijhouden en lijstjes van de series die je die maand hebt gekeken. Het is vooral belangrijk dat jij het overzichtelijk en leuk vindt! Op Instagram zien alle journals er heel fancy uit met mooie tekeningen en handlettering. Dat is gewoon een kwestie van oefenen en het is niet nodig. Wees vooral creatief en inspireer! Je kunt in de boekwinkel ook speciale bullet journals kopen.

Bullet journal next level! Bekijk hoe deze YouTuber haar bullet journal maakt..

Gebruik jij een bullet journal?

Lees ook:

> 8x plannen voor de proefwerkweek 
> 5 tips tegen stress

Bron beeld: Unsplash
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.