fbpx

Challenge: Een week vegan

 
Instagram staat vol met de lekkerste vegan-proof gerechten en toen Beyoncé vorig jaar plotsklaps ook mee deed, was GRLMAG’s Sophie om: ze wordt vegan! Nouja, uh. Voor een weekje dan.

Wat dat nou precies inhoudt, veganisme? Het belangrijkste dat je moet onthouden is de geen-vlees-vis-zuivel-en-eieren-regel. Alle dierlijke producten mogen dus niet. Verder zijn er nog een paar kleine dingetjes om rekening mee te houden:

Het is, niet, we herhalen NIET saai. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wil, echt! Internet, maar ook Instagram, staat bomvol met heerlijke receptjes die heel makkelijk na te maken zijn.

Waar haal ik nu al mijn voedingstoffen vandaan? Denk nou niet meteen dat je nu een boel vitamines te kort komt. Heel veel voedingstoffen vind je namelijk ook in plantaardige producten. Zoek dus goede calcium (noten en zaden), eiwitten (peulvruchten) en ijzer (groene bladgroente) vervangers. Wel is het aan te raden vitamine B12 bij te nemen in de vorm van een supplement.

Nog even terug op het waarom, Beyoncé stapte over naar het veganisme om haar al o-zo strakke booty nog een stukje strakker te maken. Maar zijn dat de enige voordelen? Ik vraag het aan expert Dorit Jaffe, een fellow blog foodie uit New York, ze is ook holistic health coach én hartstikke veganistisch. Ze legt uit: “Het leven als vegan, heeft voor mij veel voordelen. Zo merk ik dat ik sinds ik hiermee begonnen ben véél meer energie heb, maar ook is een plant-based diet goed voor je immuunsysteem, stoelgang en geeft het je huid een stralende glow.”

Nou, dat is genoeg om mij over de streep te trekken; It’s definitely worth the try!

Doe jij deze week met mij mee? Tag #GRLMAGchallenge in jouw Vegan-foto op Facebook, Instagram of Twitter. Zo kunnen we elkaar een beetje steunen!

Volgende week lees je het verslag van Sophie’s vegan week, maar ben je stiekem benieuwd hoe ze het ervan af brengt? Volg haar vast op Instagram.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.