fbpx

Column: Alsof iemand op het ‘UIT’ knopje drukt

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: als eerste weg. 
ALSOF IEMAND OP HET ‘UIT’ KNOPJE DRUKT
 “Afgelopen zaterdag was ik bij een feestje. Ik had voor mezelf gerekend dat ik er wel 2 uurtjes kon zijn en daarna braaf naar huis zou gaan. Er waren veel bekenden en ik ben ondertussen gewend dat iedereen dan vraagt hoe het met me gaat – iets wat eigenlijk ook best logisch is.

Aan de ene kant vind ik dat heel lief, want als mensen er helemaal niks over zeggen terwijl ik met ze praat, voel ik me ook een beetje ongemakkelijk. Het komt er dus op neer dat ik dan vaak hetzelfde verhaal vertel en daar word je soms best een beetje moe van – het is ook nooit goed.

Op die manier ben ik op zo’n feestje al snel door mijn energie heen. Mijn batterijtje kan dan heel snel van 50% naar 5% gaan. Van het ene op het andere moment wilde ik dan weg. Maar ik dacht: ‘Shit, dit red ik niet. Ik moet eerst even zitten voordat ik naar huis kan.’

Op zo’n moment wil je me echt niet zien. Mijn zinnen kloppen niet meer, ben amper aanspreekbaar en ik staar een beetje voor me uit. Ik zat op een stoel met een glas water en ik at een paar berenchipjes. Die pakte ik één voor één. Brak eerst de pootjes af en daarna de kop.

Het voelt zo vreemd. Want voor dit hele traject heb ik het nog nooit meegemaakt. Net of er op het ‘uit’ knopje is gedrukt en er echt niks meer uit komt.

En weet je wat ik nog het aller-aller-aller stomst is!? Vorig jaar moesten ze me wegschoppen bij zo’n feest omdat ik als langste bleef hangen. Nu was ik er na 1,5 uur helemaal klaar mee. Wat een verschil. Dat had ik vorig jaar toch nooit kunnen bedenken. Ik had ze keihard uitgelachen als ze zouden zeggen dat ik het jaar daarna als eerste weg zou gaan.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.