fbpx

NY column Anna: een fieldtrip naar de rechtbank

New York: concrete jungle where dreams are made. Anna heeft haar vier (don’t judge) koffers gepakt en is erheen vertrokken om er voor anderhalf jaar journalistiek te studeren. Voor GRLMAG schrijft ze twee keer per maand over haar avonturen in the Big Apple! Deze keer: een fieldtrip à la tv-serie Suits.

“PROFESSOREN SLEPEN ONS GRAAG MEE NAAR ALLERLEI FIELDTRIPS”

“Ik mag dan wel in New York wonen, maar ik ben en blijf een Nederlander. Daarom móét ik het even over een bepaald onderwerp hebben: het weer. Ja goh, dat zit toch in ons bloed. Het weer hier is vreemd. Het is nu ‘herfst’ maar ik loop nog steeds elke dag puffend en hijgend door de straten omdat het zo bloedjebenauwd is. En dan opeens BAM is het koud. Wind, regen, alles. Oh en dan zijn er nog de dagen dat het koud lijkt maar superwarm is. Ik vind het maar raar.

Anyway, ondanks het verwarrende weer is New York fantastisch. Er is zo veel te doen. Té veel bijna, want bedenken waar je zin in hebt is een dagelijkse struggle. Hebben we zin om een tentoonstelling te bezoeken of willen we liever een nieuwe buurt ontdekken? En als we gaan eten, willen we dan pizza, salade of noodles? Hebben we meer zin in gewone koffie of een caramel frappuccino met sojamelk? Het beantwoorden van deze vragen kost veel te veel tijd. I know, the struggle is real.

“DE MOORDZAAK WAAR WE NAAR KEKEN? GEK GENOEG, BEST SAAI”

Gelukkig hoeven we niet altijd zelf te bepalen waar we heen gaan, want onze professoren slepen ons graag mee naar allerlei fieldtrips. Vorige week hebben we een hele dag in de rechtbank doorgebracht. Ik was super excited, want ik ben fan van shows zoals Law & Order en Suits die zich in deze gebouwen afspelen. Ik zag het al helemaal voor me: een mega zaal met glanzend hout en een rechter die met een hamertje op de tafel slaat en roep ‘order, order!’ In de realiteit gaat dat er nét iets anders aan toe. De gebouwen waar wij doorheen liepen waren grauw en oud. En de moordzaak (móórdzaak ja!) waar we een tijdje naar hebben gekeken was gek genoeg best, tsja, saai. Ik zweer dat er iemand in de rij voor me een dutje aan het doen was… Maar goed, een interessante ervaring was het zeker.

Na deze lange zit in houten banken namen onze professoren ons mee naar een Chinees restaurant in Chinatown (ik zou niet weten hoe het heet). Als je op zoek bent naar de definitie van ‘geordende chaos’ is dit the place to be. De grote zaal is gevuld met ronde tafels, de plafonds hangen vol met nep-kristallen kroonluchters, er staat bij de ingang een vrouw van alles door een microfoon te roepen en het eten wordt op karretjes door het restaurant gereden en zonder vragen te stellen op je tafel gezet. Hierdoor heb je geen idee wat je in je mond stopt. Een avontuur, zullen we maar zeggen. Ik had aan het eind niet alleen een beetje last van m’n buik, maar ook van m’n wangen omdat ik de hele tijd niet kon stoppen met lachen.

Ik ben benieuwd waar we volgende keer terecht komen. Maar nu staat ‘een paraplu aanschaffen’ op het programma, want het ziet eruit alsof het elk moment kan gaan stortregenen. Who knows.”

Lees hier Anna’s vorige columns:

Column Anna: kamer struggles in New York
Column Anna: New York Fashion Week
Meet GRLMAGs New York girl Anna

Beeld: Unsplash
Anna van der Heijden
Anna van der Heijden

Anna doet ein-de-lijk waar ze al jaren van droomt: ze studeert magazine journalistiek in New York City. Benieuwd wat ze in the big apple meemaakt, welke dingen ze eet (hint: vast geen appels) en hoe vaak ze de verkeerde metro pakt? Check twee keer per maand haar NYC columns op GRLMAG!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.