fbpx

Column Anna: kamer struggles in New York

New York: concrete jungle where dreams are made. Anna heeft haar vier (don’t judge) koffers gepakt en is erheen vertrokken om er voor anderhalf jaar journalistiek te studeren. Voor GRLMAG schrijft ze twee keer per maand over haar avonturen in the Big Apple! Deze keer: kamer struggles.

“HET INRICHTEN VAN EEN KAMER BLEEK EEN GROTERE CHALLENGE DAN IK HAD VERWACHT.”

“Als mensen vragen of ik al heimwee heb, zeg ik inmiddels standaard: ‘Daar heb ik he-le-maal geen tijd voor.’ No joke, als je een kamer moet inrichten, vrienden moet maken, een stad moet leren kennen, bakken schoolwerk moet afwerken én voor jezelf moet koken heb je écht geen tijd om veel over thuis na te denken.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik het thuisfront niet mis. Ik denk regelmatig ‘dit zou vriendin E een superleuk restaurant vinden’ of ‘hier zouden vriendin S en ik keihard om moeten lachen’ of ‘met dit liedje blèren vriendin N en ik altijd mee in de auto.’

Maar goed, ik begin me hier inmiddels ook echt thuis te voelen. Het werk dat ik moet doen voor uni is veel, maar het gaat me tot nu toe nog prima af (ik heb m’n eerst A al binnen, whoop whoop). En leuke mensen zijn er hier gelukkig in overvloed! Naast nieuwe en oude vrienden is zelfs mijn zusje hier in het verre Amerika neergestreken. Zij doet voor een semester een onderzoeksproject aan Harvard met vliegjes (vraag me niet wát ze precies doet, want ik zou het echt niet weten). Dus vorig weekend heb ik haar en haar vliegjes opgezocht in Boston. Superleuke stad! Maar in mijn ogen natuurlijk niks vergeleken bij New York (sorry sis). Tussen al het gereis, gesocialize en gestudeer door was er één ding dat me de hele tijd een onrustig gevoel gaf: mijn (supermegarommelige) kamer.

Het inrichten van mijn kamer bleek een grotere challenge dan ik had verwacht. Het was namelijk prioriteit nummer 47 omdat ik zo veel andere dingen te doen had. Maar door de chaos in mijn kamer, had ik nóg meer chaos in mijn hoofd. Lekker onhandig. Ik had al mijn meubels online besteld en die kwamen één voor één binnendruppelen. Hierdoor moest ik een week bedloos door het leven en kon ik tussen alle troep nog nét de doos met mijn kast erin kwijt. Tijd om dat ding in elkaar te schroeven vond ik pas een week later. Pffff… niemand zei dat het leuk zou worden.

Maar goed, alles staat ein-de-lijk op z’n plek, ik weet hoe het gasfornuis werkt en ik heb een plant (die overigens nu al dood lijkt te gaan – wat doe ik fout?). Nu kan het New Yorkse leven écht beginnen. Stilzitten kan natuurlijk niet want dan heb ik tijd om na te denken en bestaat er een kans dat ik, jawel, heimwee krijg.”

Is jullie kamer supernetjes of een mega chaos? 

Lees ook:
Column Anna: New York Fashion Week
Meet GRLMAGs New York girl Anna

Anna van der Heijden
Anna van der Heijden

Anna doet ein-de-lijk waar ze al jaren van droomt: ze studeert magazine journalistiek in New York City. Benieuwd wat ze in the big apple meemaakt, welke dingen ze eet (hint: vast geen appels) en hoe vaak ze de verkeerde metro pakt? Check twee keer per maand haar NYC columns op GRLMAG!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.