fbpx

Column Anouk: Haaruitval

 
Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: haaruitval..

ALS IK MET MIJN HANDEN DOOR MIJN HAAR GA, HEB IK WEER MEER HAREN BEET

“Ik word wakker, spring onder de douche (na drie kwartier snoozen), was mijn haar en bedenk me hoe vaak ik dit haar nog ga wassen. (Ja echt! Dat is wat ik dacht). Mijn hoofd schuimt van de shampoo, maar als ik mijn handen afspoel zie ik losse haren op mijn hand. Meer haar dan normaal. En elke keer als ik met m’n handen door mijn haar ga, heb ik er weer meer haren beet. Niet superveel, maar het valt wel op.

Na de douche, kam ik met een borstel één keer door mijn haar. En ja hoor, ook mijn borstel heeft een paar haren vast. Ik leg mijn borstel snel weg. Whoowie he, wacht even. PAUZE. Dit gaat supersnel. Ik heb pas mijn eerste chemo gehad! Ik loop naar mijn bed en inspecteer mijn kussen. Hmm vier a vijf haren. Dat valt mee. Ik roep mijn moeder en vertel haar wat ik heb ontdekt.

Een paar dagen voor deze haarcrisis sprak met een vriendin van mijn moeder. Zij heeft ook kanker gehad. Ze zei dat haar haar er binnen drie weken, na de eerste chemo, af was. Toen praatte ik nog stoer dat ik mijn derde week in ging en nog niks merkte van haaruitval. Die zondag besefte ik wel dat ik het ontzettend fijn vond om te praten met iemand die kanker had gehad. Hoe geweldig en begripvol mijn familie en vrienden ook zijn, toen ik met haar praatte, voelde ik me helemaal begrepen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het zo fijn zou vinden om met iemand te praten die in het zelfde schuitje had gezeten als dat ik nu zit.

Ook al ken ik haar niet zo goed, ik voelde de drang om haar te bellen, na wat ik had ontdekt. Dus dit deed ik. Ze adviseerde mij om de pruikenvrouw te bellen voor een afspraak. Jep… een afspraak om mijn haar eraf te halen. Dus dit heb ik maar gedaan. Over twee dagen is het zover.

Ik spreek een paar vriendinnetjes over het haarincident, ga lunchen met mijn moeder en rond een uur of 16.00 ga ik weer naar de badkamer. Ik heb de drang om nu juist met mijn borstel door mijn haar te gaan. Ik wil het zien. Dat het echt waar is. Dat er toch wel echt veel haar uitvalt. Het realiseren dat het nu al zo ver is.

Gek he, dat je binnen een paar uur al een stap verder kan zijn. Twee dagen om aan het idee te wennen klinkt weinig maar ik denk dat het wel goed is zo. Wel vind ik het jammer dat ik zo kort van mijn nieuwe coupe heb mogen genieten…”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.