fbpx

Column: Anouk is terug!

 

In 2015 overleefde Anouk (24) de ziekte kanker. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven.

“He hoi! Het is even een tijdje stil geweest vanuit mijn kant maar ik ben er weer! Het afgelopen jaar schreef ik columns voor GRL MAG waarin ik beschreef hoe ik omging met de ziekte kanker.

De laatste keer dat jullie van mij hoorde, was ik nog ontzettend veel bezig met mijn haar, die donkere krullen die opeens tevoorschijn kwamen. Maar ik kon er nog niet blij mee zijn. Als ik in de spiegel keek, zag ik simpelweg mezelf niet. Ik was nog veel moe van de chemo’s, zat niet lekker in mijn vel en mijn nieuwe coupe hielp daar dus ook niet aan mee.

Ik was erg zoekende naar wie ik nu ben, na alles wat er was gebeurd. Ook had ik niet verwacht dat herstellen van chemo’s nog zoveel tijd in beslag zou nemen. Al veel te snel wilde ik mijn oude leventje weer oppakken maar dat lukte helaas nog niet, ik gaf mezelf te weinig tijd.

Als ik nu terugkijk, kan ik zeggen dat 2015 een super zwaar, maar ook weer heel erg mooi jaar was waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Het jaar 2016 kwam echt als geroepen en dat voelt zeker als een nieuwe start voor mij. Ik kan nu ook met trots zeggen dat het echt stukken beter gaat en dat ik me vooral mentaal beter dan ooit voel. Fysiek gaat het ook goed maar ik weet dat ik af en toe nog even gas terug moet nemen en dat kan ik eindelijk accepteren.

Nu ga ik weer verder met mijn column voor GRL MAG. Maar waarover dan? De kanker is weg, dus over ziek zijn zal ik niet veel meer schrijven (yes, wat is het fijn om gezond te zijn). Ik ga jullie over het leven na kanker vertellen. Hoe pak je je leven weer op na ziek te zijn geweest, hoe erg beïnvloedt het mijn leven nog en vooral: wat heb ik geleerd.

Ik ben ontzettend blij dat het allemaal weer zo goed gaat en dat ik weer met een frisse start voor GRL MAG kan schrijven in 2016!”

Liefs Anouk

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.