fbpx

Column: Zomer in eigen land

 
In 2015 overleefde Anouk (24) de ziekte kanker. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven.

“Als jong meisje stonden de zomers voor mij in het teken van vakantie! Mijn ouders vonden het alles behalve erg om in de zomer 3 a 4 weken naar het buitenland te gaan en wij als kinders gingen maar al te graag mee. En ook nu ga ik ieder jaar naar een zomerse bestemming met vriendinnen. Het liefst boek ik mijn vakanties al in januari: lekker lang uitkijken naar je vakantie, heerlijk.

Maar deze zomer even geen uitstapje naar het buitenland. Er zijn nieuwe dingen op mijn pad gekomen waar veel tijd in gaat zitten en die ook nog eens heel leuk zijn om te doen.  Daarnaast kan ik het geld goed gebruiken voor nog veel leukere dingen die gaan gebeuren. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik er deze week pas aan dacht dat ik deze zomer ‘niet op vakantie ga’, eerder heb ik er nog niet bij stilgestaan. Terwijl ik dit typ vind ik het een beetje sneu klinken, maar als ik er verder over nadenk. Ten eerste: ik kies hier zelf voor en ten tweede…

Ik woon in het mooie Amsterdam en daar is zomers ook veel te doen. Wat dacht je van alle festivalletjes die ieder weekend plaatsvinden, de parken waar je met mooi weer kan vertoeven, varen door de grachten of de vele terrasjes waar je terecht kan. En binnen een half uurtje ben je met de trein op het strand.

Dus mocht je dit jaar niet op vakantie gaan; zoek het dichtbij huis. Trommel vrienden op die niet met vakantie gaan/zijn en verzin dingen die je wel kan doen – zoals de activiteiten hierboven – .  Kijk altijd naar de dingen die je wel hebt of kunt doen. Fijne zomer!”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.