fbpx

Column: Back to Amsterdam

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze positieve powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Terug naar Amsterdam!
“Daar zit ik dan. Het is 23.19 uur en dit is het eerste nachtje dat ik weer in mijn eigen kamer slaap. Dit weekend was ik alleen thuis en heb ik rustig al mijn spulletjes kunnen inpakken. Ik kon echt niet wachten, eindelijk weer naar Amsterdam! Lekker mijn eigen ding doen. Niet dat ik dat eerst niet kon, maar als je al vier jaar in Amsterdam woont, mis je het gewoon.”
terug in amsterdam

“De meiden hier in huis zijn heel erg lief voor me. Ze helpen me met mijn spullen, halen drinken, maken eten: het zijn echt engeltjes. Ondanks al hun lieve zorgen merkte ik wel meteen dat het me meer energie kost om in Amsterdam te zijn. Om 18.00 uur was ik al doodop en wilde ik het liefst mijn bed in duiken. Nu ben ik echter nog steeds wakker en kan ik niet slapen. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet blij. Eerst was ik de hele tijd vrolijk, maar nu ik echt in Amsterdam ben, voelt het toch niet helemaal goed.

Ik ben boos op mezelf. Ik heb tegen iedereen die het wel of niet wilde horen gezegd dat ik Amsterdam miste en dat ik niet kon wachten tot dat ik terug zou zijn. Nu ben ik hier, en nu voelt het niet zoals het zou moeten voelen. Ik kan het niet verklaren. Hoewel, misschien weet ik toch wel wat er is. Ik wil mijn oude leventje weer oppakken, maar dat gaat voorlopig nog niet. Ik wil alles zelf doen, maar ik heb bij veel dingen nog hulp nodig.

afhankelijk

“Afhankelijk. Dat is het woord. Ik ben afhankelijk van anderen. Ik heb zo’n hekel aan dat woord. Ik wil niet afhankelijk zijn. Van niks en van niemand.

Ik ben ervan overtuigd dat de chemo’s zwaar waren, maar dat dit toch echt het zwaarste is: het revalideren. Ik ben gewoon kwaad. Dit is wat ik wilde: naar Amsterdam.  En nu ik er na een paar maanden weer ben ‘klopt’ het voor mijn gevoel niet. Waarom!?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.