fbpx

Column: Boos op..

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Anouk is boos op…

IK WOU DAT IK HET EMOTIONELE TRAJECT KON SKIPPEN

“Ik loop naar mijn fiets en haal mijn fiets van het slot. Ik kijk een beetje dromerig om me heen en zie in mijn ooghoek een man op leeftijd op een bankje zitten. Hij kijkt naar me. Ondertussen haal ik op slakkentempo mijn fiets van het slot. De man kijkt nog steeds naar me en zegt tegen me: ‘He dame, niet zo boos kijken hoor!’ Ik pers met moeite een glimlach op mijn gezicht en zeg tegen de man: ‘Ik ben ook boos.’

‘Wie maakt jou zo boos dan?’, zegt de man op zijn beurt.
Ik stap op mijn fiets, kijk de man aan en zeg met een glimlach: ‘Lang verhaal meneer…’ Dan rijd ik weg richting huis.

Boos op de situatie. Boos op alles wat ik nog niet kan. Boos op mezelf? Boos op anderen.

Bluuuuu. Het liefst zou ik dat emotionele traject skippen waar je in terecht kom. Ik voel me heel vaak niet begrepen. Dat je zo ver weg van anderen komt te staan. Het wel wil uitleggen maar dat je denkt: wat heeft het ook allemaal voor zin.

‘Trek je niet zoveel aan van anderen’, is iets dat weleens tegen me wordt gezegd. Hé ja joh, dat is makkelijk.

Net doen alsof het er niet is. Dat kan niet toch! Hoe kan je dan net doen alsof anderen er niet zijn. Denkend aan dat idee: wat zou dat fijn zijn. Niks hoeven uit te leggen, niks moeten, niemand die je hoeft te begrijpen. Ik KAN sommige dingen niet. Ik wil alles zo graag maar het lukt niet. Nee. Nog steeds niet. Ook al is mijn chemo alweer een tijdje terug.

Ik ben er helemaal klaar mee, het duurt te lang. Misschien denken mensen onderhand wel: ‘Pff die Anouk, kan ze nou nog steeds weinig.’ Pas vroeg iemand: ‘Hoe kan het dat je zo moe bent? Je bent toch al klaar met je chemo’s.’ Ik snap dit wel maar het is echt niet leuk om te horen. Ik ben zo niet en ik wil niet meer het zieke meisje zijn. Dat ben ik helemaal niet.

Het duurt allemaal toch wat langer dan ik had gedacht…”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.