fbpx

Column: Cut the hair

 
Bij Anouk (23) werd dit jaar kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Anouk knipt haar haren af.

NU WEET IK HOE DIE MEIDEN BIJ HOLLANDS NEXT TOP MODEL ZICH VOELEN ALS ALLES ERAF WORDT GEKNIPT

“Zoals jullie al gezien hebben: ik heb best wel lang haar. Toch heb ik besloten om mijn haar er voor de chemo’s af te knippen. En wel om deze redenen:

– Ik wil niet dat ik s’ ochtends mijn lange lokken op mijn kussen vind als het gaat uitvallen;
– Na mijn operatie merkte ik dat het toch best wel ‘zwaar’ is, als je moe bent, om dan nog onder de douche te springen en je lange haar te wassen;
– Mijn haar doneren!
– En natuurlijk ben ik gewoon super nieuwsgierig hoe kort haar me staat!

Het zusje van vriendin Shannon, Esmee, zou mijn lange vlecht eraf knippen. Shannon zou me steunen tijdens dit spektakel en er een filmpje van maken.

Na twee keer gezegd hebben: ‘Oke, ja doe maar… NEENEENEE wacht ik wil nog voelen!!’ Had Esmee uiteindelijk toch mijn toestemming om te knippen.

Na jaren van sparen, knip je zo’n vlecht er binnen één minuut af. Heel raar idee. En omdat ik dacht: ‘Joh, je leeft maar één keer’, heeft Esmee het ook blond geverfd.

Ik vond het heel fijn om mijn haar bij Esmee te laten knippen omdat ik haar al jaren ken. Uiteindelijk is het toch wel een dingetje hoor: je lange vlecht eraf knippen. Haha, nu weet ik hoe die meiden zich bij Hollands Next Top Model voelen als alles eraf wordt geknipt.

Natuurlijk zijn er meteen foto’s gemaakt en lekker rond gestuurd. Ik kreeg te horen dat het me erg goed staat (of zeggen ze dit expres ;)). Anyway, papa zei dat ik het eerder had moeten doen. Als mannen dat zeggen, dan weet je dat het toch wel echt leuk staat.

En omdat ik jullie niet langer in spanning wil laten wachten, kan ik jullie ook vertellen dat ik eigenlijk meteen weg was van pruik Fleur! De korte brunette.

Mocht jij ook iets compleet anders willen met je haar: ik heb mijn haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.