fbpx

Column: De zaterdagavond

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: de zaterdagavond…

IK DENK DAT DIT HET ALLERMOEILIJKSTE IS VAN ALLES

“Als je je beroerd voelt, wil je niks. Niks lezen, ook geen film kijken, gewoon niks. Al een paar weken heb ik hetzelfde ritme van één volle week chemo en dan twee weken één dag in de week chemo. Als ik dit ritme nu nog steeds had, zou maandag mijn chemoweek weer beginnen. Maar ik ben lekker klaar.

Nu klinkt dat heel fijn maar het is ook dubbel. Je leeft ontzettend naar het einde van de chemo’s toe. En nu is het einde geweest. Oke en nu… als je langzaam weer beter wordt, begin je alles beter te beseffen.

Want, het is zaterdagavond, iedereen gaat iets leuks doen of heeft een kater of beide en ik spendeer mijn zaterdagavonden al 9 weken thuis of in het ziekenhuis. En nog erger, voorlopig zit uitgaan er nog helemaal  niet in. Als je je beroerd voelt, denk je daar niet bij na. En als je je iets beter voelt, denk je alleen maar aan die week daarna als de chemo weer begint… maar nu is het herstellen. En ik denk dat dat het allermoeilijkste is van dit alles.

Sophia zei al tegen mij: ‘Anouk dit lijkt misschien een verspilt jaar (ik knik heftig met mijn hoofd want JA DIT VOELT ECHT ALS EEN JAAR DAT IK GA VERSPILLEN AAN HERSTELLEN EN DAT TIJDENS JE 23e /24e LEVENSJAAR) maar je moet dit zien als een jaar waarin je gaat investeren in jezelf om weer beter te worden.’ Toen ze dit zei snapte ik het, maar nu ik hier op bed zit…

Ik wil niet het meisje zijn dat de komende tijd maar een uurtje naar een feestje kan omdat ze daarna moe is. Ik wil als laatste naar huis! Ik wil dat ze me naar huis moeten slepen omdat ik nog wil blijven! Toen ze vertelde dat ik chemo’s zou krijgen zei ik: “Kom maar op”. Maar dat was tegen de chemo’s. Dat was niet tegen een jaar van herstellen.

Dat was het voor vandaag. Mocht je vanavond uitgaan: doe een extra dansje voor mij! Liefs.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.