fbpx

Column: Doe lekker wat je leuk vindt

 
In 2015 overleefde Anouk (24) de ziekte kanker. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven.

KIES JE DE DINGEN DIE JIJ LEUK VINDT, DAN GA JE HIER JE HELE LEVEN LANG PLEZIER VAN HEBBEN

“‘Do what you love, love what you do’. Een quote die zo’n beetje in 50% van de films voorkomt en je regelmatig – al dan niet in een andere vorm – op Instagram ziet. Best wel cliché eigenlijk, die quote. Maar hoe meer ik hierover na ging denken, hoe logischer het voor mij begon te klinken.

Wat je nu ook aan het doen bent. Waarschijnlijk heb je nu vakantie en begin je over een paar dagen of weken weken weer met school. Ja school, sorry dat ik je er alvast aan herinner. En misschien moet je binnenkort wel belangrijke keuzes maken over je toekomst. Welke vakken kies je, naar welke school wil je en… wat wil je later worden. Belangrijke keuzes die veel invloed hebben op je leven.

Ik wil je één ding zeggen: wat je ook doet, maak de keuze voor jezelf. Niet omdat je beste vriendinnetje naar die school gaat of dat vak kiest, niet omdat je familie weet dat die school het beste voor je is. En misschien is die school wel het beste voor jou, maar kijk goed naar wat je zelf wil en wat voor jou goed voelt. Hoe je voelt of iets goed voor je is, vraag je je nu af? Bedenkt dan dit: word jij ergens enthousiast van, of zijn het anderen die voor jou enthousiast zijn?

Een opleiding volgen of naar een school gaan ‘omdat je daar later veel geld mee kan verdienen’, vind ik persoonlijk een slechte motivatie. Natuurlijk moet je geld hebben om van te leven, dat moet iedereen. Maar als je iets doet, doe dan lekker wat je leuk vindt. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor school. Ook voor sport, vriendinnetjes, kleding, vriendjes en noem maar op.

Kies je de dingen die jij leuk vindt, dan ga je hier je hele leven lang plezier van hebben. Want je doet dan iedere dag wat je het allermooist vindt om te doen. Fijner kan je leven bijna niet zijn. Daarom: Do what you love, love what you do. En alles valt vanzelf op haar plekje.”

Lees ook Anouks vorige column: zomer in eigen land. >

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.