fbpx

Column: Doei chemo

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Doei chemo!

IK ZAL JE MISSEN ALS KIESPIJN

“Mijn aller-aller laatste chemo is geweest! Ik weet dat ik dit pas geleden ook al zei maar toen was het mijn allerlaatste week chemo. Dit is de één uur durende chemo.

Het infuus werd deze keer in één keer goed geprikt. En die pieeep pieeep pieeeep die je hoort als de chemo erin zit: IK ZAL JE MISSEN ALS KIESPIJN.

Eenmaal thuis was ik weer redelijk moe en ging ik slapen. Ik had later in de middag met een vriend van me afgesproken maar toen ik wakker werd, merkte ik dat ik me niet zo goed voelde. Anouk dacht bij haarzelf: ‘Ajohhh, je hebt net chemo gehad, logisch dat je je niet zo top voelt, huppa gaan, niet aanstellen.’

En toen dacht ik aan mijn coach Sophia (zij begeleidt mij met revalideren). Ze vertelde mij de laatste keer dat ik op dit moment maar half luister naar mijn lichaam. Ze heeft echt verdomd gelijk. Ik hoor mijn lichaam wel, maar ik duw haar weg.

Want zo gaat het ongeveer bij mij:
Anouk: ‘Joeee toedeloeeee. Bekijk het maar even. Je hebt net geslapen dus je hebt je zin weer gehad, nu is het weer tijd voor iets leuks!!’ Spring spring spring.
Lichaam:  ;Als je nu niet naar mij gaat luisteren, dan ga je het echt nooit leren. En dan ga ik je zo meteen heel erg pesten.’
Anouk: ‘Ja maar… nouuuu. Geef me mijn ziiiiiin.’
Lichaam: ‘Nee. Je hoort me.’

(Het is best leuk om een conversatie tussen me, myself and I uit te schrijven).

Dus hier lig ik dan, in bed. Ik heb uiteindelijk geluisterd naar mijn lichaam want wij moeten beste buddies worden (ook geleerd van Sophia).

Oke ik ga weer slapen, mijn lichaam roept me.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.