fbpx

Column: Een serieuze obsessie

 
In 2015 overleefde Anouk (24) de ziekte kanker. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick over haar leven.

“Obsessies klinken altijd een beetje eng. Een beetje freaky. Maar ik kan je vertellen dat ik het laatste jaar een serieuze obsessie heb ontwikkeld, namelijk: (tromgeroffel) mijn haar.

Wie me op Instagram volgt, was het waarschijnlijk al eens opgevallen. Laatst toen ik zelf even door m’n Instagram heen scrolde dacht ik: Jup… best wel veel foto’s van je haar, Anouk.

Iedere dag fascineert het me weer dat er krullen uit mijn hoofd groeien en dat het stukken donkerder is dan voorheen. Ook al beginnen mijn krullen nu langzaam maar zeker uit te zakken (zelfs dat fascineert me nu!)

De mensen om mij heen, krijgen dan ook regelmatig een update. Dat gaat zo:

Vol trots: ‘KIJK! Zo lang is het al.’ Ik pak een willekeurige krul en rek die uit. ‘En zo lang is het zonder krul, ongeveer 16 cm!’ zeg ik nog enthousiaster.  ‘En kijk,’ frummel wat met een elastiekje in mijn haar, ‘zo zie het eruit als ik een staartje heb.’ En dan komt het halve staartje en het (minimini) hipster knotje ook nog om de hoek kijken. Één groot feest.

Er zijn nog geen klachten over mijn haarobsessie binnengekomen. Ik laat mijn obsessie dan ook lekker toe en geniet ervan. Lekker gefascineerd blijven over hoe het groeit, genieten van die bos krullen en verbaasd blijven hoe snel mijn coupe weer verandert.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.