fbpx

Column: En dan afwachten..

 
Vorige week kon je al lezen hoe je gescout kan worden, maar wat dan? Aminanta legt het uit!

“Als je online even zoekt op het woordje ‘modellenbureau’ krijg je een waslijst aan namen. De namen zeggen je niets en wat ze representeren evenmin. De modellen die op de site staan zijn bloedmooi. Even twijfel je: kan ik dit wel, denk je dan. Je zet door en meldt je aan bij het bureau. Wat nu?

Aanmelden bij een modellenbureau kan makkelijk. Bij het ene bureau moet je je gegevens mailen: naam, woonplaats en je maten. Een ander bureau nodigt modellen uit op basis van een formulier. Bij allebei de opties is het belangrijk om goede polaroids mee te zenden. Polaroids zijn foto’s waar je zo naturel mogelijk op staat. Modellenbureaus vinden het belangrijk om te zien hoe je er in het echt uitziet. Open en bloot – zonder make-up dus. Het liefst zien de bureaus simpele foto’s met helder licht, waarbij je haar in een staart zit: zo is je nek, maar vooral de vorm van je hoofd goed te zien. Op die foto’s draag je een strakke broek en een top, waardoor je vormen goed te zien zijn. Bureaus willen duidelijke foto’s van de voorkant van je gezicht (frontaal), en de zijkant van je gezicht (profiel). Je hele lichaam moet natuurlijk ook goed zichtbaar zijn: een goed moment om met die lange benen van je te pronken! Nadat je wat foto’s heb geselecteerd en je jezelf hebt opgemeten komt het moeilijkste gedeelte. Afwachten.

Waar het ene model zowat van de straat gepikt wordt moeten anderen vooral op zoek naar een bureau dat met hen wil samenwerken. De een gaat dat gemakkelijker af dan de ander. Soms krijg je geen antwoord op je mailtjes. Als je na twee weken niets meer hoort, dan weet je al genoeg. Het is dan zinloos om dan een berichtje te sturen met ‘hebben jullie mijn mail gehad?’ Bureaus krijgen dagelijks dezelfde (hoopvolle) aanmeldingsberichten en vaak kunnen ze niet op iedereen reageren. Voel je dan ook niet ‘te min’ voor zo’n bureau en blijf vooral niet hangen bij een afwijzing. Sommige bureaus reageren wel. Soms kort en zakelijk: ‘je past niet bij ons bestand’ en soms met een berichtje in de trant van ‘we zijn geïnteresseerd’.

Ik kreeg zelf heel vaak te horen dat ik niet bij het bestand paste. Wat het betekent, weet ik niet precies. Was ik te jong? Zagen ze geen talent in mij? Ik weet het allemaal niet. Wat ik wel weet is dat een afwijzing niet het einde is van je modellencarrière. Ik zag het als een kans om hen het tegendeel te bewijzen. Zo kon ik een paar jaar geleden kon ik absoluut niet op hakken lopen. Ik was er zelf van overtuigd dat mijn loopje net zo goed was als dat van Naomi. Niet dus. Een ‘catwalkcoach’ vertelde me dat mijn attitude wat minder mocht (geen idee waar ze het over had) en dat ik wat mocht doen aan mijn runway loopje. Als klapper op de vuurpijl vertelde ze me dat mijn kont te dik was voor een model. Ik was in shock, maar vond het tegelijkertijd ook grappig. Met die laatste tip heb ik niet veel gedaan, maar aan mijn catwalkloopje wel. Daar is het nodige aan gesleuteld, en ik ben er tot nu toe dan ook best tevreden over. Het is geen Naomi kwaliteit, maar hey, het kan ermee door.

Nee zul je vaak te horen krijgen als model. Je kunt stoppen en voor de rest van je leven aan jezelf gaan lopen twijfelen. Je kunt ook dapper doorgaan door bij jezelf te rade te gaan: hoe word ik beter? Als je een manier vindt waarop je kritiek kan omzetten in advies – dan kom ik je persoonlijk een bosje bloemen brengen. Ik geloof er heilig in dat als je je al een beetje inzet, je heel ver kan komen als model.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.