fbpx

Column: Hoe wen je aan een kaal hoofd?

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Hoe wen je aan een kaal hoofd?

“Ik loop de badkamer uit (met mijn kale hoofd) en zie Sven (mijn broertje) naar beneden lopen. ‘Sven! Zullen we zo even een stukje lopen’, roep ik. Sven geeft antwoord, ik loop naar de overloop en kijk naar beneden terwijl Sven op de trap staat. Ik zeg wat terug en Sven kijkt me, ik kan het niet uitleggen, maar anders aan dan normaal.

A: ‘Oh sorry, vind je het raar dat ik nu met je praat zonder iets op mijn hoofd (als ik mijn pruik niet op heb, doe ik altijd een mutsje op.’
S: ‘Medium.’
A: ‘Oke.’ En ik doe een stapje opzij en sta precies voor een paal met mijn hoofd en ga verder met mijn verhaal. Sven begint te lachen en zegt: ‘Ha ha, nu zie ik alleen je oortjes, ha ha ha, een praatpaal!’
Ik begin ook te lachen, doe weer een stapje opzij en trek een heel idioot, lelijk gezicht naar hem.
We krijgen de slappe lach en Sven zegt: ‘Ha ha, nu lijk je net op Shrek!’
We beginnen nog harder te lachen en ik loop terug mijn kamer in.
A: ‘He bedankt he! Ik doe m’n pruik wel weer op m’n kop.’
S: ‘Agh, je kan het hebben.’

Ik bekijk mijn kale hoofd in de spiegel en zie hele lichte haartjes op mijn hoofd. ‘Hu had ik die al?’
Ik roep mama en we bekijken samen mijn kale hoofd. Dus, volgens mij groeien er dus blonde, vlas haartjes op mijn hoofd! Hoop ik, ik weet het niet want zo goed inspecteer ik mijn hoofd nu ook niet elke dag. En volgens mij beginnen mijn wenkbrauwen ook langzaam donkerder te worden. Of wil ik dit allemaal zien en was het altijd al zo?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.