fbpx

Column: Ik ga naar het ziekenhuis en neem mee..

 
Bij Anouk (23) werd dit jaar kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Anouk pakt haar tas voor het ziekenhuis.

“Gelukkig heb ik wel een boekje gekregen waarin staat wat je sowieso moet meenemen (toilet artikelen, slippers, sloffen) zulk soort dingen. Maar na een half uur rommelen, kwam ik toch wel op wat meer dingen.

Uiteindelijk heb ik dit meegenomen voor mijn eerste week in het ziekenhuis:

– koffertje;
– tas;
– nog een tasje;
– handtas;
– laptoptas met inhoud;
– fotolijsten

Ja sorry hoor. Ik denk dat veel vrouwen het met me eens zijn dat het niet zo uitmaakt of je nou een week of twee weken weggaat, sommige dingen heb je sowieso nodig! Ja, daar zijn twee toilettassen voor nodig. En ik wil ook genoeg kleding. Altijd voorbereid zijn op het onverwachte toch?

Daarnaast wil ik mijn kamertje natuurlijk ook gezellig maken.

Mama: ‘Moet dit allemaal mee? En die lampjes? Mag dat wel?’

Ik: ‘Ik moet mijn kamer toch een beetje leuk maken. Ik heb kanker. Dan mag IK dat toch bepalen.’ (Ik heb best vaak een beetje grove uitspraken over het hebben van kanker. Ik zie mijn moeder dan een beetje lachen maar aan haar gezicht zie ik ook wel dat het net op het randje zit.) ‘Oja en ik wil ook deze twee fotolijsten mee die ik heb gekregen!’

Mama: ‘Anouuuk, dat zijn wel echt grote fotolijsten he. Staat dat niet in de weg dan..’

Ik: ‘Weet ik veel. Ik neem ze gewoon mee.’ (Ahhhw mama, je bedoelt het goed hoor, dat weet ik.)

Ik kan jullie vertellen: de fotolijsten heb ik lekker opgehangen in mijn kamer en er hangen ook gezellige lampjes. En ik heb een eenpersoonskamer. Iets dat toch stiekem wel heel erg fijn is. Oja! Mama heeft me verlinkt bij de zusters hier… Ze zei dat er vorige keer een knappe dokter was. ‘Maaahaaam: Ssssst.’
De zusters noemden een naam: ‘Ohh dat is zeker die-en-die dokter.’ Nou dat was hem dus niet, want ik heb natuurlijk wel zijn naam onthouden. Maar dat betekent dus dat hier nog een leuke dokter rondloopt. BINGO. Ik zei later tegen mama dat ik al heeeelemaal voor me zie hoe dat gaat, al dat geroddel in een ziekenhuis. Mama gelooft dat niet. Maar dat zie je toch ook bij van die series op tv!?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.