fbpx

Column: Geen tijd voor kanker

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Anouk heeft wel even wat beters te doen.

IK HEB GEEN TIJD VOOR KANKER

“Dan denk je dat je bijna klaar bent met kanker omdat je chemo’s afgerond zijn. Nou dus niet he. Dan begint alles pas. Ik was vanmiddag bij de oncoloog en toen vroeg ik hoe lang het duurde voordat ik weer de oude ben. ‘Dit is verschillend per persoon maar kan een paar maanden tot een jaar duren.’

WAT! Rot eens een eind op (dit heb ik niet gezegd uiteraard). Ik dacht met mijn naïeve hoofd dat ik meteen weer beter zou zijn na de chemo’s. Ik had hier eigenlijk niet eens over nagedacht. Want na de chemo’s is de kanker toch weg?! Dus dan ben je genezen! Ja ik kan hier dus echt niet tegen. Ik heb sowieso al het geduld van een visstick (als een visstick weinig geduld heeft. Daar ga ik nu dan maar even vanuit). Kan ik na mijn chemo ook nog gezellig een paar maanden ‘rustig aan doen’. Wat dacht je van: NEE DAT WIL IK NIET. Dan woon ik weer in Amsterdam, daar hoor je niet rustig aan te doen.

HALLO ik ben 23. Ik heb echt wel wat beters te doen hoor.
Vraagt iemand later aan je: ‘Wat deed jij op je 23e?’
‘Nou ik heb lekker aan me laten opereren, kanker gehad, eierstokje eruit gehaald, paar chemootjes en daarna moe zijn van chemo’s en revalideren.’ GOH, leuk joh je 23e jaar. Ik trek nu een heel boos gezicht en ik ben nu ook boos.

Blabla, alles rustig opbouwen. Ik WIL niet alles rustig opbouwen. Ik wil na mijn chemo’s weer normaal zijn en alles weer doen zonder me zo moe als een oma te voelen. Ik denk wel nog vermoeider dan een oma trouwens. Ik heb zin om heel hard te rennen, te schreeuwen en om overal tegenaan te schoppen.

Zo. Dat lucht op.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

5 Comments
 1. Hee,

  Ik vond Fleur zo mooie pruik dat ik inspiratie had gekregen om mijn lange haren af te knippen. Nu heb ik ongeveer het zelfde kapsel als jou! Leuk he? Ik ben zelf 14 jaar en ik vind jou echt een doorzetter!

  Liefss

  1. Hi Noa! Wat een lief berichtje en wat ontzettend leuk om te horen. Heb je je haar ook gedoneerd? Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Liefs!

   1. Hee,

    Helaas kon ik mijn haar niet doneren omdat ik high-light had.. Maar als het wel kon had ik het gedaan! Verder plaats ik liever hier geen foto van mijzelf maar het is wel erg leuk geworden!

    Liefs 🙂

    1. Ooohh, ik zie nu dat berichtje van instagram. Zelf heb ik geen instagram (hihi). Maar ik wilde toch die van jou ff checken.

 2. Hmm, om spam te volkomen ga ik je wel volgen wanneer ik Instagram heb (Hihi, ik heb nog geen Instagram). Het lijkt alsof mijn berichtjes niet komen, Zie ik nu.. Ik had namelijk al een berichtje weer terug gestuurd. Maar ik had mijn haar niet gedoneerd omdat ik high-lights had.. Anders had ik het natuurlijk wel gedaan!

  Tot op Instagram! (Het kan nog wel een tijdje duren denk ik, ik heb gedoe met mijn nieuwe mobiel)
  Liefss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.